1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TÜRKEŞ KKTC’DE!
TÜRKEŞ KKTC’DE!

TÜRKEŞ KKTC’DE!

Türkiye Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş;

A+A-

 

Türkiye Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş göreve gelmesinin ardından ilk yurt dışı ziyareti için bu sabah KKTC’ye geldi.

Özel uçağı saat 09.30’da Ercan Havaalanı’na inen Türkeş’i TC Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, Ulaştırma Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu ve Ulusal Birlik Partisi Lefkoşa Milletvekili Zorlu Töre karşıladı.

Ercan’da basına açıklama yapmayan Türkeş, günübirlik KKTC ziyaretinde ilk olarak Özgürlük ve Varoluş Mücadelesi Lideri Fazıl Küçük’ün anıt mezarını ziyaret ederek çelenk koydu, saygı duruşunda bulundu.

Ardından sırasıyla Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın mezarını ve Boğaz Şehitliği’ni ziyaret edecek Tuğrul Türkeş, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı’nı ziyaretinin ardından Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Başbakan Ömer Kalyoncu tarafından kabul edilecek.

Tuğrul Türkeş, Başbakan Kalyoncu’nun onuruna vereceği öğle yemeğinden sonra Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber ile bir araya gelecek.

İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ve Üçüncü Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile ayrı ayrı bir araya gelecek Türkeş’in, TC Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay’ın onuruna vereceği akşam yemeğine katıldıktan sonra saat 22.00’de Ercan Havaalanı’ndan Türkiye’ye hareket etmesi bekleniyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.