1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 'TURKEY BURGER' YAZISINI GÖRÜNCE...
'TURKEY BURGER' YAZISINI GÖRÜNCE...

'TURKEY BURGER' YAZISINI GÖRÜNCE...

Kıbrıslı Rum'un "hindi burger"e verdiği tepki alay konusu oldu

A+A-

Güney Kıbrıs'ta bir süpermarket zincirinin yaptığı hindi burger reklamı, Kıbrıslı Rum bir kadının tepkisine neden oldu. Kadının verdiği tepki ada dışında da alay konusu oldu.

İngilizcesi "Turkey Burger" olan üründeki "Turkey" kelimesi aynı zamanda Türkiye anlamına geliyor. Ancak söz konusu Kıbrıslı Rum kadın, reklamın üzerinde yazan "Turkey Burger" yazısını görünce ürünün Türkiye'den ithal edildiğini varsayıp süpermarket zincirinin vatanı satmakla suçladı.

Kadının söz konusu reklamla ilgili "Göçmen olmak ne demektir bilmeyen sonradan para görmüş olanlar! Avrupa'da başka ülke kalmadı mı da Türkiye'den gelen hamburgerleri satıyorsunuz? Yazıklar olsun, utanmalısınız. Satılık ve işe yaramaz insanlar sizi!" şeklinde ifadeler sarf etti.

Reklamı yayınlayan süpermarket ise tepkiye verdiği yanıtta "Aslında adı İngilizce'de "Turkey", sizi sinirlendirdiyse özür" dedi.

Reklama verilen tepki hem Güney Kıbrıs'ta hem de Yunanistan'da sosyal medya ortamında alay konusu oldu. Bir Kıbrıslı Rum "Başkanlık seçimlerinde lütfen aday ol" derken bir başka Kıbrıslı Rum "Belki de bu ürüne sadece gulu gulu gulu burger denmeli ki insanların aklı karışmasın" yorumunu yaptı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.