1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TÜRKİYE ASKERİNİ GERİ ÇEKMELİ!
TÜRKİYE ASKERİNİ GERİ ÇEKMELİ!

TÜRKİYE ASKERİNİ GERİ ÇEKMELİ!

Barış müzakerelerinin devam ettiği adada çözüme yaklaşılmasına rağmen ...

A+A-

Enfield Milletvekili Burrowes’den Maraş önergesi

Barış müzakerelerinin devam ettiği adada çözüme yaklaşılmasına rağmen Maraş konusu İngilizler tarafından yeniden gündeme getirildi. Kıbrıs’ta iki bölgeli, iki toplumlu bir çözümün yanında Kapalı Maraş’ın hemen eski sahiplerine iade edilmesini destekleyen bir önerge ileri sürerek konu hakkında 16 Kasım günü bir oturum gerçekleştirdi.

MARAŞ DERHAL GERİ VERİLSİN

Önergede, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti sınırlarında yer alan Maraş’ın müzakerenin sonuçlanmasını beklemeden derhal Rum Yönetimine teslim edilmesi ve Türkiye’ye BM Güvenlik Kurulu nezdinde Kapalı Maraş ile ilgili alınan kararları uygulaması çağrısı yapıldı. Adada garantör olan ülkelerden biri olan İngiltere’nin bu konuda Türkiye’yi cesaretlendirmesi de talep edildi.

TÜRKİYE ASKERİNİ GERİ ÇEKMELİ

Önergede dikkat çeken bir diğer başlık ise adada varılacak nihai barış sonrasında Türkiye, Yunanistan ve İngiltere tarafından verilen garantilerin artık geçerli olmayacağı, bu durumda da Türkiye’nin KKTC’de bulunan askerlerini geri çekerek, Ankara protokolüne uyması gerektiği oldu.

İngiliz Vekil Burrowes’in gündeme getirdiği önergenin sonuç bildirgesi Nikos Anastasiadis ve Mustafa Akıncı’nın yanı sıra, BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon ve Türk yetkililere gönderilecek.

LONDRA’DA BERABER YAŞAYIP ADADA AYRI YAŞAMAK ÜZÜCÜ

Oturum sonrası bir açıklama yapan David Burrowes, yurt dışında özellikle de İngiltere’de mutlu ve sorunsuz bir şekilde yaşayan Kıbrıslı Rum ve Türklerin, adada ayrı yaşamalarını üzücü bulduğu ifade etti. “Londra’da Green Lanes’de beraber yaşarken, Kıbrıs’ta ‘Yeşil Hat’ ile ayrılmaları üzücü” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.