1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. TÜRKİYE BERKİN ELVAN'I UĞURLUYOR
TÜRKİYE BERKİN ELVAN'I UĞURLUYOR

TÜRKİYE BERKİN ELVAN'I UĞURLUYOR

Adım atılacak yer yok..

A+A-
17:20: Berkin Elvan'ın cenazesi Feriköy mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi. 
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Berkin Elvan’ın cenazesi ile ilgili sosyal paylaşım sitesi Twitter’den mesaj yayınladı. Vali Mutlu, "Berkin Elvan toprağa verildi. Büyük bir katılımla gerçekleşen törende şu ana kadar özen gösteren herkese ve emniyete teşekkür ederim" dedi.
 
16:42: Saat 13.00'te Okmeydanı'ndan yola çıkan kortej yaklaşık 3.5 saat süren bir yürüyüşün ardından mezarlığa ulaştı. Cenaze aracının üzerine karanfillerle örtülmüş durumda. 'Berkin Elvan ölümsüzdür' sloganları atılıyor.
 
16:32:  Mezarlıktaki kalabalık her dakika artıyor. Cenaze yoğun katılım nedeniyle henüz Feriköy'e ulaşamadı.
 
16:00  Grupların üst yoldan mezarlığa ulaşmaya çalıştığı görülüyor.
 
15.40: Feriköy mezarlığında insanlar ellerinde ekmeklerle Berkin Elvan'ın cenazesini bekliyor. Kalabalık da Şişli'den Feriköy'e yöneldi.
 
 
14:40: Şişli'de binlerce insan toplandı.  Hala Şişli'ye ulaşmaya çalışanlar vardı. Mezarlıkta ise Berkin Elvan'ın mezar yerine karanfil ve misketler atıldığı görüldü.
 
14:10: Berkin Elvan'ın cenazesi için Şişli'ye yürüyüş sürüyor.  E-5 üzerinde onbinlerce kişi trafiği kesip Şişli'ye yürüdü. Grubun bir ucu Okmeydanı'nda. Vatandaşlar sloganlar atarak ilerliyor.
 
13: 40: Berkin Elvan'ın cenazesi Şişli'ye doğru götürülüyor. Şişli'de önlem alan polis, Abide-i Hürriyet Caddesi'nin girişini bariyerle kapattı. Çevik kuvvet polisi de barikatın arkasında bekleyişini sürdürüyor
 
13:30: Berkin'in cenazesi helallik için evinin önüne getirldi. Bir gencin, Berkin Elvan için hazırlanan mezar taşını taşıdığı görüldü.
 
13:08: Berkin Elvan'ın naaşı grubun en önünde, büyük bir kalabalık Şişli'ye doğru yürüyor.
12.48: Taksim Gezi Parkı kapatıldı ve yoğun güvenlik önlemleri alındı.

12:45: Berkin Elvan'ın cenazesi cemevinden çıkartıdi.  Berkin Elvan'ın cenazesi vurulduğu noktaya götürüldü, burada da bir tören yapıldı. Berkin Elvan’ın tabutu kalabalığın omuzlarında Okmeydanı Anadolu Kahvesine kadar taşındı. Yolun her iki tarafını dolduran binlerce kişi Berkin Elvan’ın cenazesini alkışlarla karşıladı. Cenaze güçlükle burada bekleyen cenaze aracına konuldu, Feriköy Mezarlığı'na götürülüyor

12:40 Berkin Elvan için Okmeydanı Cemevi’nde düzenlenecek tören için sabah saatlerinde itibaren yoğun kalabalık cemevi önünde toplandı. Metrobüs ve otobüslerle Okmeydanı’na gelen gruplar, E-5 çevresinde yoğunluğa neden oldu. Okmeydanı Cemevi önünden başlayan kalabalık Darülaceze Caddesi’ne kadar uzandı. Daha sonra cemevinde tören başladı.

Okmeydanı Cemevi önünde kalabalık her geçen dakika arttı. Sabahın erken saatlerinden itibaren Cemevi önünde toplanan binlerce kişi ’Umudun çocuğu Berkin Elvan’, ’Katil devlet hesap verecek’, ’15’inde bir fidan Berkin Elvan’ şeklinde sloganlar attı.

Milliyet

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.