1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TÜRKİYE BİZDEN HOŞNUTSUZSA BUNU GİDERECEĞİZ
TÜRKİYE BİZDEN HOŞNUTSUZSA BUNU GİDERECEĞİZ

TÜRKİYE BİZDEN HOŞNUTSUZSA BUNU GİDERECEĞİZ

DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş, Ankara’dan, KKTC halkının iradesine saygı istedi

A+A-

Demokrat Parti - Ulusal Güçler (DP – UG) Genel Başkanı Serdar Denktaş, “Ankara’nın, KKTC halkının iradesine saygılı olacağına inanıyorum” dedi.
   Cumhuriyetçi Türk Partisi/Birleşik Güçler  (CTP-BG) - DP-UG koalisyon hükümetinin Başbakan Yardımcısı Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, hükümetin Ankara’da rahatsızlık yarattığına dair iddiaları KIBRIS Tv’de katıldığı “Aytuğ Türkkan ile Detay” programında yanıtladı.
   Türkiye’nin Kıbrıs İşlerinden de Sorumlu Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın, CTP- BG Başkanı Özkan Yorgancıoğlu’nu perşembe gecesi arayıp DP- UG’nin hükümette olmasından dolayı hoşnutsuzluk duyduğuna ilişkin iddiaları değerlendiren Denktaş, “Böyle bir şey olsa Yorgancıoğlu bana aktarırdı diye düşünüyorum” dedi. Denktaş, konuyla ilgili sözlerini şöyle sürdürdü:
   “Bizden doğan bir hoşnutsuzluk varsa gerçekten neden bu hoşnutsuzluğun var olduğu da açıklanır. Biz de onun gerçeğe dayanıp dayanmadığını görmüş oluruz. Çünkü kabul edelim ki, geçen dönem, bizim kendi içimizden bazı siyasiler, öylesine yalan dolan, öylesine sırf bir koltuk uğruna bir tarafları suçlayan, öylesine gammazcılık yapan karakterdeydi ki, bizim bilmediğimiz bir nedenle bir hoşnutsuzluk var olabilir. Gidermek, kaldırmak, yolumuzda yürümek görevimizdir, yapacağımız olan da budur.”

“Halk CTP-DP dedi”
   Denktaş, “Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Hükümeti’nin size yönelik neden böyle bir algısı var?” sorusuna,  şöyle yanıt verdi:
   “Böyle bir algı olduğunu düşünmüyorum. Ortada bir iddia var. Aksi halde Özkan bey bana söylerdi. Ama deyin ki doğrudur. Burada halk iradesi ortaya bir sonuç çıkardı. Bu sonuç hem bizi hem CTP- BG’yi, rakamlar tutmasına rağmen bir başka koalisyon modelinde buluşmamızı zorlaştırdı. Başka bir model matematiksel olarak mümkündü. Ama halk iradesinin yansıttığı CTP- BG Başkanlığında koalisyonumuzdu. Farklı koalisyon birliktelikleri, halkın iradesini görmemek anlamına gelirdi. Bu irade elbette ki Ankara tarafından da görülür, benim bundan en ufak bir şüphem yoktur” dedi.

“Ekonomik program yeniden ele alınmalı”
   Denktaş, ekonomik programın seçim sürecinde çok tartışılmasının hatırlatılması üzerine, programın elden geçirilmesi gerektiğini söyledi. Denktaş sözlerine şöyle devam etti:
   “Bugüne kadar bu paketin uygulamasında ortaya çıkan sonuçların, olumlu mu olumsuz mu olduğunu çok net göstermesi lazım. Çünkü bugüne kadar verilen bilgiler ‘her şey çok güzel gidiyor’ şeklindeydi. Nereye göre güzel gidiyor? Dönüp baktığınızda kamuda küçülen bir devlet mi var? Hayır! Reel ekonomide gelişme mi var? Hayır! Bütçe gelirlerinde iyileşme varmış, neye göre? Nasıl yansıdı bu piyasaya? Bütün bunları göstermemiz lazım. Ne yaparsak bu hedeflere doğru şekilde ulaşabiliriz. Bu ortaya konmalı. Eylem planlarını burasının hazırlaması gerekir ve Türkiye’nin önüne burada hazırlanıp gitmelidir. Bu paketin yeniden ele alınıp elden geçirilmesi karşılıklı bir mali protokol yapılacaksa harcamaların nasıl yapılacağının bu yeni hükümet tarafından ortaya konması gerekmektedir.”

İlk iş, eğitimdeki sorunlar
   “İlk iş Ankara ile temasa geçmek olacaktır herhalde” şeklindeki yoruma karşılık Denktaş, önceliğin eğitimdeki sorunlar olduğunu, öğretmen tayinlerinin bir an önce yapılması gerektiğini kaydetti. Bunun yanı sıra mazbata mağdurlarıyla ilgili sürecin 1 Eylül itibarıyla sıkıntıya girdiğini anımsatan Denktaş, bu konuyla ilgili ek bir süre alınıp ilgili yasaların hemen ele alınması gerektiğine dikkat çekti. Denktaş, bu acil işlerin sıraya konmasıyla birlikte Ankara’yla iletişme geçeceklerini kaydetti.

“Ziyaretçi kabul edilmemeli”
   Serdar Denktaş, bakanlıkları devralmayla birlikte pazartesi ilk toplantıda kutlama ziyaretlerinin kabul edilmeyeceğinin duyurulması gerektiğini söyledi. Denktaş, “Bu müthiş zaman kaybıdır. Bir nefes zaman gereklidir bu hükümet için. Birikmiş ve ivedilikle çözüm bekleyen birkaç sorun çözülmelidir” diye konuştu

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.