1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN 92. YILDÖNÜMÜ…
TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN 92. YILDÖNÜMÜ…

TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN 92. YILDÖNÜMÜ…

Saner, 29 Ekim dolayısıyla

A+A-

 

UBP GENEL BAŞKAN ADAYI SANER KUTLAMA MESAJI YAYIMLADI

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkan Adayı ve Gazimağusa Milletvekili Ersan Saner, Türkiye Cumhuriyeti’nin 92. kuruluş yıldönümünü kutladı.

Saner, 29 Ekim dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında, Türkiye Cumhuriyeti’nin 92. kuruluş yıldönümünü coşku ve heyecanla kutladıklarını vurguladı.

Saner, Türk Kurtuluş Savaşı’nın Büyük Türk Ulusuna bir armağanı olan Türkiye Cumhuriyeti’nin 92. yaşını sevgi ve saygıyla selamlayarak, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğindeki İstiklal Savaşı’nın Kıbrıs Türküne de büyük ilham verdiğimi, egemenlik ve bağımsızlık için sonsuz bir ışık kaynağı olduğunu kaydetti.

Kıbrıs Türkünün en zor ve en umutsuz dönemlerinde bile Anavatanından aldığı destekle ayakta kaldığını belirten Saner, “Türkiye Cumhuriyeti’nin Kıbrıs Türkü için anlam ve önemi son derece büyüktür. Kıbrıs Türkü de tıpkı Anavatan’daki kardeşleri gibi bağımsızlık ve egemenliği için cana kan katmıştır” dedi.

Saner, kahraman Kıbrıs Türk Mücahidinin mücadele ve direnişinde her zaman Mustafa Kemal önderliğindeki Türk Ulusunu örnek aldığını belirterek, şunları kaydetti:

“Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Türkiye Cumhuriyeti’nden alınan ilhamla kurulmuştur. Ulu Önder Atatürk’ün gençlere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti Büyük Türk Ulusunun güvencesi olarak sonsuza kadar yaşayacaktır. Türkiye Cumhuriyeti’nin 92’nci kuruluş yıldönümü hepimize kutlu olsun.”

 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.