1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “TÜRKİYE EKONOMİSİ NE KADAR GÜÇLÜ OLURSA ...”
“TÜRKİYE EKONOMİSİ NE KADAR GÜÇLÜ OLURSA ...”

“TÜRKİYE EKONOMİSİ NE KADAR GÜÇLÜ OLURSA ...”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, sadece bir tarafı tatmin edecek bir anlaşmanın kalıcı olamayacağını vurgulayarak “Kıbrıs Türk halkının da tatmin olacağı...

A+A-

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, sadece bir tarafı tatmin edecek bir anlaşmanın kalıcı olamayacağını vurgulayarak “Kıbrıs Türk halkının da tatmin olacağı, ‘bu topraklarda yarınım ne olacak’ sorusunu sormadan, endişe taşımadan yaşamasını sağlayacak bir anlaşma arayışı içindeyiz” dedi.

Avrupa Birliği’nin (AB), Birleşmiş Milletler’in (BM) ve birçok ülkenin müzakerelerin anlaşma hedefiyle sürdürülmesinden yana olduğunu kaydeden Eroğlu, “Bizim istediğimiz Kıbrıslı Türklerle Rumların bulacağı bir çözümdür ve bu çözümün kalıcı olmasıdır. İnşallah başlayan müzakereleri bir anlaşmayla noktalayabiliriz” ifadesini kullandı.

Her iki tarafın anlaşma arzusuyla masaya oturmasıyla anlaşmanın mümkün olabileceğini dile getiren Eroğlu, 1968’den beri Türk tarafının müzakereleri sürdüren ve ortaya çıkan anlaşmaları kabul eden taraf olduğunu söyledi.

Derviş Eroğlu, ortaya çıkan anlaşmaları reddeden Rumların mükâfatlandırıldığını, Avrupa Birliği’ne alındığını söyledi, Kıbrıslı Türklerin izolasyonlar altında yaşadığını vurguladı.

Bazı çevrelerin Kıbrıs’taki ekonomik sorunların çözümsüzlükten kaynaklandığını iddia ettiğini belirten Eroğlu, “Bugün Güney de Yunanistan da, AB’nin bazı ülkeleri de ekonomik sorunlarla boğuşuyor” ifadesine yer verdi.

“MÜSİAD TÜRKİYE’NİN GÜÇLÜ EKONOMİK KURULUŞLARINDAN BİRİ”

KKTC ve Türkiye Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSIAD) heyetini kabulünde konuşan Eroğlu, MÜSİAD’ın Türkiye’nin güçlü ekonomik kuruluşlarından biri olduğunu ifade ederek, Türkiye’nin ekonomisinin güçlenmesinde derneğin önemine dikkat çekti.

Güçlü bir Türkiye temenni ettiklerini kaydeden Eroğlu, “Bugün bizim en büyük güvencemiz anavatan Türkiye’dir. Türkiye’nin garantisi bizim olmazsa olmazlarımdan biridir” dedi.

“TÜRKİYE EKONOMİSİ NE KADAR GÜÇLÜ OLURSA ...”

Ülkeye yatırım yapılmasını olumlu karşıladıklarını da vurgulayan Eroğlu, yatırımların ekonominin kalkınmasına ve istihdam sorunun giderilmesine katkı koyduğunu söyledi, “Türkiye ekonomisi ne kadar güçlü olursa, bizim elimiz de burada o denli güçlü olur” dedi.

“YAKLAŞIK 7 BİN 500 ÜYEMİZ VAR”

Kabulde konuşan Türkiye MÜSİAD Başkanı Nail Olpak, faaliyetleri hakkında Eroğlu’na bilgi verdi, şube ve temsilcilerle Türkiye’de 73 noktaya ulaştıklarını, yaklaşık 7 bin 500 üyeleri olduğunu söyledi.

Yurtdışında ise 55 ülkede, 150 noktaya ulaştıklarını ifade eden Olpak, iş adamları olarak üyelerine ve ülkelerine katkı sağlamaya devam edeceklerini söyledi.

HATIRA ORMANINA EROĞLU ADINA 100 FİDAN

MÜSİAD Başkanı Nail Olpak derneğin bir hatıra ormanı olduğunu söyledi, ormana Eroğlu adına 100 fidan bağışladıklarını ifade etti, Derviş Eroğlu’na konuyla ilgili bir sertifika verdi.

Kabul sonunda Eroğlu’na derneğin Çerçeve isimli dergisi, dernek tarafından yapılan araştırma sonuçları ve anı hediyeleri de takdim edildi.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.