1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "TÜRKİYE ELİNİ UZATMADIĞI ZAMAN RUMLARIN YAPTIKLARI ORTADA"
"TÜRKİYE ELİNİ UZATMADIĞI ZAMAN RUMLARIN YAPTIKLARI ORTADA"

"TÜRKİYE ELİNİ UZATMADIĞI ZAMAN RUMLARIN YAPTIKLARI ORTADA"

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, KKTC'nin Anavatan Türkiye ile yaşamını sürdürme kararlılığında olduğunu söyledi ve geçmişte yaşananları anımsatarak

A+A-

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, KKTC'nin Anavatan Türkiye ile yaşamını sürdürme kararlılığında olduğunu söyledi ve geçmişte yaşananları anımsatarak," Türkiye elini uzatmadığı zaman Rumların yaptıkları ortadadır" dedi.

Eroğlu, 15 Kasım Cumhuriyet Bayramı kutlamaları nedeniyle KKTC'de bulunan 1'inci Ordu. Komutanı Orgeneral Ahmet Turmuş'u kabul etti.

Görüşmede Cumhurbaşkanı Müsteşarı Hasan Güngör de hazır bulundu.

Kabulde konuşan Orgeneral Ahmet Turmuş, Kıbrıs Türk halkının özgürlük mücadelesi sonucunda kurulan KKTC'nin 30'uncu yıldönümü kutlamalarında bulunmaktan mutluluk duyduğunu kaydetti.

Yıllar önce burada görev yapmanın mutlu ve onurunu yaşadığını da dile getiren Turmuş, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Kıbrıslı kardeşlerinin yanında olmaya devam edeceklerini belirtti.

EROĞLU

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, KKTC'nin 30'uncu yıldönümünde Orgeneral Tumuş'u görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Sizler bizi onurlandırıyorsunuz" dedi.

KKTC'nin Anavatan Türkiye ile yaşamını sürdürme kararlılığında olduğunu söyleyen Eroğlu, geçmişte yaşananları anımsatarak ," Türkiye elini uzatmadığı zaman Rumların yaptıkları ortadadır" dedi.

KKTC'yi birlikte kurduklarına dikkat çeken Eroğlu, Anavatan ile birlikte adada barışın sağlanması gerektiği görüşünde olduklarını, Rumların müzakere masasına oturması halinde uzlaşı sağlamaya hazır olduklarını kaydetti.

Kendilerinin iyi niyetinin artık dünya ve BM tarafından görülmesi gerektiğini vurgulayan Eroğlu, dünyanın Kıbrıslı Türklere uyguladığı ambargoların haksızlık olduğunu belirtti.

Görüşmenin sonunda hediye teatisinde bulunuldu.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.