1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "TÜRKİYE ESERLERİ İLE ÖVÜNEBİLİR"
"TÜRKİYE ESERLERİ İLE ÖVÜNEBİLİR"

"TÜRKİYE ESERLERİ İLE ÖVÜNEBİLİR"

Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu ise, “sistem hasta” dedi...

A+A-

 

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, devlet okullarının yeni eğitim yılına toplam 92 öğretmen eksikliği ile başlayacağını açıkladı. “Bu yıl temel eksikliğimiz öğretmen eksikliği olacak” diyen Elcil, okul öncesi eğitim ve ilkokullar için 47, ortaöğretim için ise, 101 öğretmen kadrosuna ihtiyaç olduğunu kaydetti.

92 EKSİK ÖĞRETMEN

Elcil, ilköğretime 47 yerine 10 kadro verilirken, ortaöğretime de 101 yerine, 21 Mesleki Teknik’e, 19 da genel orta öğretime olmak üzere toplam 40 kadro verildiğini belirtti, böylelikle orta öğretimde 61, ilköğretimde ise 31 eksik öğretmen ile eğitimin başlayacağını vurguladı.

“TÜRKİYE’NİN VERDİĞİ İSTİHDAM YETKİSİ”

Eğitim Bakanlığı ile birlikte okulların öğretmen ihtiyacının hükümete ve Maliye Bakanlığı’na bildirdiklerini anlatan Elcil, “Türkiye’nin verdiği istihdam yetkisi yılda 360 olduğu için Maliye Bakanlığı bu ihtiyacı karşılayamayacağını söyledi” dedi.

“PAKETİN DIŞINA ÇIKMAYA İZİN YOK”

Devlet okullarının 92 eksik öğretmen ile eğitim yılına başlamasını eleştiren Elcil, “öğretmensiz eğitim olmaz. Eğitimde tasarruf olmaz. Eğitimin birincil ihtiyacı öğretmendir. Hükümet bu ihtiyacı gidermekten kaçınıyor. ‘Türkiye paketin dışına çıkmaya izin vermez’ deniyor. Burada Eğitim Bakanlığı’nın suçu yok esas Maliye Bakanlığı’dır bu sıkıntıyı yaşatan. Bir yandan 2011 itibariyle işe girenlerin maaşlarını kıstılar bir yandan da istihdam yapmıyorlar” diye konuştu.

"TÜRKİYE ESERLERİ İLE ÖVÜNEBİLİR"

"Eğitime zaten başlanamıyor, bizim grev yapmamıza gerek yok" diyen Şener Elcil, öğretmen eksikliği ile eğitime başlayacak olan başlıca okullardan bir kaçını şöyle sıraladı:

"Kumyalı'da görev yapan 4 öğretmen olması lazım, şuanda 3 eksik öğretmen var, diğerleri henüz atanmadı. Dipkarpaz İlkolu'nda 7 eksik öğretmen var. Erenköy'de 6 eksik öğretmen var. Yedikonuk'ta 4, Çayırova'da 2 eksik öğretmen var. Türkiye eserleri ile övünebilir."

BAKAN: SİSTEM HASTA

Konuyla ilgili açıklamalarına başvurduğumuz Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu ise, öğretmen eksikliğinin tartışmalı bir olgu olduğunu söyledi ve “sistem hasta” dedi.

Bakan Arabacıoğlu, “bazı okullarda öğretmen eksikliği var deniyor, öğretmen fazlası dahi çıkıyor” diyerek, öğretmen eksikliklerini okullarda dersliklerin yanlış oluşturulmasına bağladı.

“Okulların şubelere bölünmesi ile ilgili ciddi sıkıntı var. Derslik sayısını oluştururken müdürlerin sorumluluğu vardır” diyen Bakan Arabacıoğlu, şöyle konuştu: “Öğretmen eksikliği olabilir. Okullarda çalışmalarımız var. Okulların şubelere bölünmesi ile ilgili sıkıntı var. Bir de yeni bölümler açılmak istenir. Her bölüm yeni öğretmen demektir. Sistem hastadır. Hasta olan sistemle ilgili herkes eleştirir. Hep negatif olguları ortaya çıkararak bir yere varamayız. Bakıldığında, bazı okullarda da öğretmen fazlalığı çıkıyor. Dolayısıyla sistem hastadır.”

 

Detay

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.