1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "TÜRKİYE GARANTÖRLÜKTE YALNIZ KALDI"
"TÜRKİYE GARANTÖRLÜKTE YALNIZ KALDI"

"TÜRKİYE GARANTÖRLÜKTE YALNIZ KALDI"

Hristodulidis: "Türkiye garantörlükte yalnız kaldı"

A+A-

Güney Kıbrıs Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulidis, İngiltere Başbakanı David Cameron’un, “Kıbrıs’ta bir anlaşmadan sonra garantörlük sistemine katılmak istemediklerini” söylediğini aktardı.

Cameron’un bu yöndeki düşüncesini Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ile yaptığı görüşmede dile getirdiğini belirten Hristodulidis, “Büyük Britanya garantör güç rolünün devam etmesini istemiyor, bu konuda kararın Kıbrıslılara kalmış olduğu görüşünde” dedi. Rum ve KKTC medyası “Türkiye yalnız” manşetleri atarak, “Yunanistan’dan sonra İngiltere’nin de garantiler sistemine katılmayarak, garantilerin devamında ısrar eden Türkiye’yi yalnız bıraktığını” yazdı. İngiltere, Ada’daki iki askeri üssünü kullanmaya devam ediyor. İngiltere’nin, Rum yönetimine, “üslerimize dokunmayın, garantörlükten vazgeçeriz” mesajı verdiği öne sürüldü.
‘Sürece zarar veriyor’
Milliyet’e açıklama yapan KKTC Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu ise, “En son ele alıncak başlık olan ‘Garantiler’ başlığının şimdi tartışmaya açılmasının sürecin sağlıklı ilerlemesine zarar verdiğini” söyledi. Burcu şöyle devam etti:
“Kıbrıs’ta nasıl bir çözüme vardığımızı önce tespit edeceğiz. Türkiye, Yunanistan, İngiltere, Kıbrıs Türk ve Rum toplumu olarak bir araya gelerek ‘Garantiler’i görüşeceğiz. Bizim pozisyonumuz budur.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.