1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. Türkiye Gazeteciler Federasyonu, Yarın KKTC’ye Geliyor
Türkiye Gazeteciler Federasyonu, Yarın KKTC’ye Geliyor

Türkiye Gazeteciler Federasyonu, Yarın KKTC’ye Geliyor

Türkiye Gazeteciler Federasyonu, Yarın KKTC’ye Geliyor

A+A-

Türkiye Gazeteciler Federasyonu’na (TGF) üye tüm vilayetlerin Gazeteciler Cemiyeti başkanlarının yarın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne geleceği bildirildi.

Kuzey Kıbrıs Türk Gazeteciler Cemiyeti’nden verilen bilgiye göre, Kıbrıs Türk Gazeteciler Cemiyeti’nin ev sahipliğinde gerçekleşecek “Başkanlar Konseyi” toplantısı nedeniyle üst düzey temaslar ve Kıbrıs sorunu ile Türk-Yunan ilişkileri konusunda tartışmalar da yapılacak.

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Reşat Akar ve TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca’nın eşlik edeceği heyet yarın 15.30’da Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı tarafından kabul edilecek.

Gazeteciler salı günü ise saat 10.30’da GAÜ Lefkoşa Kampüsü’nde “Kıbrıs Sorunu ve Türk-Yunan İlişkileri” konulu bir panel düzenleyecek. Panelin açış konuşmasını 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu yapacak.

GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar da, konuk gazetecilere üniversitenin uluslararası ilişkiler konusundaki yeni atılımları hakkında bilgilendirme yapacak.

Panel nedeniyle Türkiye’nin tüm vilayetlerinde yayınlanan gazetelerden güncel örnekler sergilenecek.

Kıbrıs Türk Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Reşat Akar da, Kıbrıs sorununa ilişkin son gelişmeleri anlatacak ve katılımcıların sorularını yanıtlayacak.

TGF Başkanlar Konseyi’nin KKTC buluşması ve Kıbrıs Türk Gazeteciler Cemiyeti’nin 54. kuruluş yıldönümü galası 1 Aralık Salı akşamı saat 20.00’de Merit Crystal Cove Otel’de yapılacak.

Gala gecesinin konukları 2. Cumhurbaşkanı ve CTP  Genel Başkanı Mehmet Ali Talat ile UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün konuklara hitap edecek, ayrıca Kıbrıs Türk basınına uzun yıllar hizmet verenlere plaket takdim edilecek.

Şato Lambousa ve Merit Crystal Cove otellerinde konaklayacak gazeteciler, Geçitköy barajında da Türkiye’den genel suyun akışını izleyecek.

TGF Başkanlar Konseyi toplantısı ise çarşamba günü GAÜ Karaoğlanoğlu kongre salonunda yapılacak.

Kıbrıs Türk Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Reşat Akar organizasyonla ilgili açıklamasında, “Kıbrıs sorununun en kritik aşamasında Türkiye’nin tüm vilayetlerini kapsayan Gazeteciler Cemiyeti başkanlarının ülkemize gelmesi büyük bir olaydır” dedi.

KKTC’yi şimdiye kadar böylesi kalabalık ve etkili bir gazeteci grubunun ziyaret etmediğini savunan Akar, “Sesimizin Anadolu halkına duyurulması açısından bundan daha büyük ve daha etkili bir organizasyon olamazdı” şeklinde konuştu.

Akar, Başkanlar Konseyi toplantısının KKTC’de yapılmasını sağlayan TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca ve tüm yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.