1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TÜRKİYE İLE KKTC ARASINDA ARTIK...
TÜRKİYE İLE KKTC ARASINDA ARTIK...

TÜRKİYE İLE KKTC ARASINDA ARTIK...

TC bakanlar kurulu tarafından onaylandı

A+A-

TÜRKİYE İLE KKTC ARASINDA İMZALANAN “ORMANCILIK ALANINDA YARDIM VE İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ” TC BAKANLAR KURULU TARAFINDAN ONAYLANDI

Türkiye ile KKTC, Fildişi Sahili, Kamboçya, Bulgaristan, Türkmenistan, Suudi Arabistan, Namibya, Portekiz ve Kolombiya arasında imzalanan çeşitli anlaşma ve protokollerin Bakanlar Kurulu tarafından onaylanma kararları Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türkiye ile KKTC arasında 9 Ağustos 2010'da Ankara'da imzalanan 3 Aralık 2014 tarihli ve 6576 sayılı Kanunla onaylanması uygun bulunan “Ormancılık Alanında Yardım ve İşbirliği Protokolü'nün” Bakanlar Kurulu tarafından onaylandığı bildirildi.

Bakanlar Kurulu'nun 4 Mayıs'ta, Türkiye ile Fildişi Sahili arasında 26 Mart 2015'te Ankara'da imzalanan "Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport Hamilleri İçin Vizelerin Karşılıklı Olarak Kaldırılmasına İlişkin Anlaşma"yı ve Türkiye ile Kamboçya arasında 16 Mart 2015'te Punom Pen'de imzalanan "Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport Hamillerinin Vizeden  Muaf Tutulmasına Dair Anlaşma"yı onayladığı belirtildi.

Türkiye ile Bulgaristan arasında, 10 Şubat 2015 tarihli ve 6621 sayılı Kanunla onaylanması uygun bulunan ekli "Türkiye Cumhuriyeti ile Bulgaristan Cumhuriyeti'nin Demiryolu Bağlantısı Olan Limanları Arasındaki Uluslararası Demiryolu-Feribot Hattının Organizasyonu ile İlgili Anlaşma"nın Bakanlar Kurulu tarafından 6 Mayıs'ta onaylandığı kaydedildi.

Bakanlar Kurulu'nun, Türkiye ile Türkmenistan arasında, 29 Şubat 2012 tarihinde Ankara'da imzalanan "Başta Terörizm ve Örgütlü Suçlar Olmak Üzere Ağır Suçlarla Mücadelede İşbirliği Anlaşması"nı 3 Haziran 2015'te, 3 Mart 2015'te Ankara'da imzalanan "Çalışma, Sosyal Güvenlik ve İstihdam Alanlarında İşbirliği Anlaşması"nı 11 Haziran 2015'te onayladığı bildirildi.

Türkiye ile Suudi Arabistan arasında 15 Mayıs 2012'de İstanbul'da imzalanan "Gümrük Konularında İşbirliği ve Karşılıklı Yardım Anlaşması"nın Bakanlar Kurulu tarafından 3 Haziran 2015'te onaylandığını belirtildi.

Bakanlar Kurulu'nun ayrıca 11 Haziran 2015'te, Türkiye ile Portekiz arasında, 3 Mart 2015'te Lizbon'da imzalanan "Eğitim Alanında Mutabakat Zaptı"nı ve Türkiye ile Kolombiya arasında 10 Şubat 2015'te Bogota'da imzalanan "Tarım Alanında İşbirliği Mutabakat Zaptı"nı onayladığı kaydedildi.

Türkiye ile Cibuti arasında 6 Aralık 2012'de Ankara'da imzalanan "Sağlık ve Tıp Bilimleri Alanlarında İşbirliğine Dair Anlaşma"nın Bakanlar Kurulu tarafından 22 Haziran'da onaylandığı bildirildi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.