1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TÜRKİYE İŞ BANKASI İLE SATRANÇ FEDERASYONU ARASINDA PROTOKOL
TÜRKİYE İŞ BANKASI İLE SATRANÇ FEDERASYONU ARASINDA PROTOKOL

TÜRKİYE İŞ BANKASI İLE SATRANÇ FEDERASYONU ARASINDA PROTOKOL

Türkiye İş Bankası, Kuzey Kıbrıs Satranç Federasyonu ana sponsoru protokolü ve Kuzey Kıbrıs Satranç Federasyonu (KKSF) ile Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) arasında da “İşbirliği ve Değişim Protokolü” imzalandı.

A+A-

KKSF İLE TSF ARASINDA DA İŞBİRLİĞİ VE DEĞİŞİM PROTOKOLÜ İMZALANDI

TSF, SATRANÇ FEDERASYONU’NA EĞİTİM VE TEKNİK DESTEK VERECEK

Lefkoşa, 25 Kasım 13 (T.A.K.): Türkiye İş Bankası, Kuzey Kıbrıs Satranç Federasyonu ana sponsoru protokolü ve Kuzey Kıbrıs Satranç Federasyonu (KKSF) ile Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) arasında da “İşbirliği ve Değişim Protokolü” imzalandı.

İmza törenine Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu, Spor Bakanlığı Genel Koordinatörü Süleyman Göktaş, KKSF Başkanı Halil Göymen, Türkiye İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince, Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, TSF Başkanı Gülkız Tülay katılarak, protokollere imza koydu.

Türkiye İş Bankası ile Kuzey Kıbrıs Satranç Federasyonu arasında imzalanan protokol uyarınca, banka federasyonun ana sponsoru olacak.

KKSF ile TSF arasında imzalanan protokol ise eğitim ve teknik destek yardımını içerirken, KKSF’nin kurumsallaşmasına katkı konulacak.

Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu protokol imza töreninde yaptığı konuşmada, satrancın zekâ ve sabır oyunu olduğunu söyledi.

Arabacıoğlu, “Bize düşen görev bu zekâ oyununu yaygınlaştırmaktır. Üzerimize düşeni yapacağız” diye konuştu.

Arabacıoğlu, protokole imza koyanlara teşekkür ederek, işbirliği ve sponsorluğun hayırlı olmasını diledi.

ÖZİNCE: “GÜZEL VE ANLAMLI BİR YATIRIM”

Türkiye İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince, protokolle demografik yapısı genç olan ülkelerde geleceğe yönelik atılan güzel ve anlamlı yatırımlardan birinin gerçekleşeceğini, satrancın gelişmesi için çalıştıklarını kaydetti.

Özince, İş Bankası’nın KKSF’una sponsor olacağını söyleyerek, hedeflerinin çocuklara bugünden daha iyi bir gelecek sağlamak olduğunu belirtti.

BALİ: “SATRANCA KATKIDAN GURUR DUYUYORUZ”

Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali da satranç sporuna katkı sağlamaktan mutluluk duyduklarını ifade etti. Bali, protokolün uzun soluklu bir perspektifle hazırlandığını kaydetti. Bali, “Adadaki zor ve güzel günleri birlikte yaşadık. Bundan sonra da böyle devam edeceğiz” dedi.

TÜLAY: “EĞİTİM VE TEKNİK DESTEK SAĞLAYACAĞIZ”

TSF Başkanı Gülkız Tülay, protokol gereği, TSF’nin KKSF’na ikili maçlar yapılması, hakem ve antrenörlük eğitimleri gibi teknik ve eğitim desteği sağlayacağını belirtti.

Tülay, KKSF’nun kurumsallaşması adına gereken yardımların da yapılacağını vurguladı.

GÖYMEN: “SATRANCIN ÖNÜ AÇILACAK”

KKSF Başkanı Halil Göymen, tarihi bir gün yaşanıldığını, imzalanan protokollerle Kuzey Kıbrıs’ta satrancın önünün açılacağını söyledi.

TSF ile imzalanan işbirliği anlaşmasının esas amacının satrancın ilkokuldan başlayarak yaygınlaştırılarak geliştirilmesi olduğunu belirten Göymen, protokolün federasyonun kurumsallaşmasına da katkı koyulacağını ifade etti.

Göymen, Türkiye İş Bankası ile önce bir proje için görüşmeler yapıldığını, görüşmenin sponsorluk anlaşmasına dönüştüğünü belirtti.

GÖKTAŞ: “SPONSORLUK YASASI ÇIKARILMALI”

Spor Bakanlığı Genel Koordinatörü Süleyman Göktaş, sponsorluğun önemli olduğunu, Sponsorluk Yasası’nın çıkarılması gerektiğini ifade etti.  Göktaş, “Dileğim odur ki diğer spor branşlarına da sponsor olunsun” dedi.

Sporun, sponsora ihtiyacı olduğunu söyleyen Göktaş, satranç sporunun, spora ivme kazandıracağını belirtti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.