1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TÜRKİYE KONFEDERASYONLAR GENEL BAŞKANI ATASOY: “DÜNYA BANKASI KKTC’NİN BAĞIMSIZLIĞINI DESTEKLEMELİDİR”
TÜRKİYE KONFEDERASYONLAR GENEL BAŞKANI ATASOY: “DÜNYA BANKASI KKTC’NİN BAĞIMSIZLIĞINI DESTEKLEMELİDİR”

TÜRKİYE KONFEDERASYONLAR GENEL BAŞKANI ATASOY: “DÜNYA BANKASI KKTC’NİN BAĞIMSIZLIĞINI DESTEKLEMELİDİR”

Türk Sanayici İşkadınları ve İşadamları Konfederasyonu Başkanı; Türkiye Konfederasyonlar Topluluğu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy...

A+A-

Türk Sanayici İşkadınları ve İşadamları Konfederasyonu Başkanı; Türkiye Konfederasyonlar Topluluğu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy, Dünya Bankası’nın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC)’nin bağımsızlığını desteklemesi gerektiğini bildirdi.

Atasoy bu düşüncesini ziyaret ettiği Dünya Bankası Türkiye Başkanı Martin Raiser’e söylediği belirtilerek, Dünya Bankası’nın hem uluslararası hem de bir dünya kuruluşu olduğunu kaydetti.

Dünya Bankası’nın misyonu ve vizyonu gereği bağımsız bir kuruluş olduğuna işaret eden Başkan Atasoy, “Bu özelliğinden dolayı güçlü bir kuruluştur” dedi.

Atasoy, “Dünya Bankası, KKTC’nin bağımsızlığını uluslararası camiada desteklemelidir” diyerek, KKTC halkına  uygulanan ambargoların kabul edilemez olduğunu vurguladı.Nezaket Emine Atasoy şöyle dedi:

“Dünya Bankası’nın İnsanlığa karşı uygulanan her türlü ambargoların, haksızlıkların olumsuzlukların, negatif ayrımcılığın devlet ve millet ayrımı yapmadan karşısında olmalıdır.”

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.