1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TÜRKİYE KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI KKTC’YE GELİYOR
TÜRKİYE KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI KKTC’YE GELİYOR

TÜRKİYE KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI KKTC’YE GELİYOR

Türkiye Kültür ve Turizm Bakanı KKTC’ye geliyor.

A+A-

Türkiye Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu’nun daveti üzerine yarın günübirlik ziyaret için KKTC’ye geliyor.

TOPÇU, GÜNÜBİRLİK ZİYARETİNDE DEVLET VE HÜKÜMET YETKİLİLERİYLE GÖRÜŞECEK, TARİHİ VE KÜLTÜREL MEKANLARI GEZECEK

Türkiye Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu’nun daveti üzerine yarın günübirlik ziyaret için KKTC’ye geliyor.

Devlet ve hükümet yetkililerine ziyaretlerde bulunacak olan Topçu, başkent Lefkoşa’da ve Girne’de bazı tarihi ve kültürel yerleri de gezecek.

Turizm Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu’nun geçtiğimiz haftalarda Ankara’ya gerçekleştirdiği ziyaretinde Türkiye Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu’ya yaptığı davet üzerine KKTC’ye gelecek olan Topçu’ya bakanlık bürokratlarını da eşlik edecek.

Bakan Sucuoğlu’nun işbirliği yapma talebine olumlu karşılık veren Yalçın Topçu, KKTC’deki ziyaretler çerçevesinde sırasıyla Meclis Başkanı Sibel Siber, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Başbakan Ömer Kalyoncu tarafından kabul edilecek. Topçu daha sonra, Bayındırlık, Çevre ve Kültür Bakanı Kutlu Evren ve Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu’nu ve Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçiliği’ni de ziyaret edecek.

Onuruna verilecek yemeklere de katılacak Yalçın Topçu’nun programında Lefkoşa’da Büyük Han, Selimiye Cami ve Lokmacı Barikatı, Girne’de ise Girne eski Yat Limanı ve Girne Kalesi ziyaretleri de bulunuyor. 

Konuk bakan, temaslarını tamamlamasının ardından yarın akşam saat 21.30’da Ankara’ya gitmek üzere adadan ayrılacak.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.