1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TÜRKİYE KURALLARA UYARSA HERKESİN ÇIKARINA OLUR...
TÜRKİYE KURALLARA UYARSA HERKESİN ÇIKARINA OLUR...

TÜRKİYE KURALLARA UYARSA HERKESİN ÇIKARINA OLUR...

İddialara göre;

A+A-

 

Polonya’nın Güney Kıbrıs Büyükelçisi Barbara Tuge-Erecinska, Türkiye’nin AB kurallarına uymasının herkesin çıkarına olacağını iddia etti.

Fileleftheros ve diğer gazeteler, Erecinska’nın dün Rum Meclisi Başkanı Yannakis Omiru’yla görüştüğünü ve görüşmede Kıbrıs sorununun da ele alındığını yazdılar.

Habere göre Erecinska görüşmede yaptığı açıklamada, ülkesinin Kıbrıs sorununun çözümü müzakerelerinin ilerleyişine büyük ilgi duyduğunu belirterek “müzakerelerin, işgali ve adanın bölünmüşlüğünü sona erdirecek şekilde olumlu sonuçlanmasının Kıbrıs’ı, AB ve bölge lehinde güçlü bir ortak haline getireceğini” iddia etti.

Erecinska ayrıca, “mevcut durumun Kıbrıs’ta uzun süre devam etmesinin, şiddet kullanılarak yaratılan oldu bittilerin yasallaşmasına ilişkin yanlış mesajlar verdiğini” öne sürerek “Türkiye’nin AB kurallarıyla uyum sağlamasının herkesin çıkarına olacağını” savundu.

Erecinska, doğal gaz yataklarının bulunmasının; bölgesel barışın, güvenliğin ve işbirliğinin sağlanmasına katkı koyacağı iddiasında da bulundu.

Rum Meclisi Başkanı Yannakis Omiru ise, Güney Kıbrıs’ın Türkiye’nin AB üyeliğini, Türkiye’nin AB ve Güney Kıbrıs karşısındaki yükümlülüklerini yerine getireceği mantığıyla desteklediğini belirtirken Güney Kıbrıs’ın doğal gaz konusundaki haklarını BM Deniz Hukuku çerçevesinde kullandığını iddia etti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.