1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. TÜRKİYE SGK KAPSAMINI KKTC'YE GENİŞLETİLİYOR
TÜRKİYE SGK KAPSAMINI KKTC'YE GENİŞLETİLİYOR

TÜRKİYE SGK KAPSAMINI KKTC'YE GENİŞLETİLİYOR

Türkiye, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) kapsamını KKTC’ye genişletiyor.

A+A-

YDÜ HASTANESİ YÖNETİM KURULU ÜYESİ AHMET SAVAŞAN: "TARİHİ BİR ADIM"

Türkiye, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) kapsamını KKTC’ye genişletiyor.

Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Savaşan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı İrsen Küçük'ün Ankara'da TC Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmede, SGK kapsamının KKTC'ye genişletilmesi hususunda mutabakata vardığını söyledi.

Türkiye vatandaşlarının, Türkiye'de olduğu gibi KKTC'de SGK kapsamında sağlık hizmeti alamamalarının çok büyük sorunlara yol açtığını ifade eden Savaşan, "Bu anlaşma ile KKTC ekonomisi içinde büyük öneme sahip, sayıları elli binlere ulaşan başta öğrenciler olmak üzere, çalışanlarla beraber sağlık hizmetinden Türkiye'de olduğu gibi faydalanabilecekler" dedi.

Savaşan, İrsen Küçük'ün Başbakan Erdoğan ile yaptığı toplantıda, Türkiye vatandaşı SGK'lı hastaların Türkiye'deki hastanelerden yararlandığı gibi, KKTC'de de Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi'nden (YDÜ) aynı şartlarda yararlanabilmesinin önünün açılmasıyla Kuzey Kıbrıs için "tarihi bir adımın" atılmış olduğunu belirtti. Savaşan, SGK'lı hastaların, KKTC'de ihtiyaç duydukları sağlık hizmetlerini alabilmelerinin, ülkede başta üniversitelerde okuyan öğrenciler olmak üzere diğer Türkiye vatandaşlarına da çok büyük bir güvence sağlayacağını vurguladı.

Yüksek öğrenimde KKTC'yi tercih edecek öğrencilerin artık çok daha rahat tercih yapabileceğini ifade eden Savaşan, "Öğrenim gören öğrenciler sağlık hizmetinden faydalanabileceğini bilerek tercih yapabilecek. Daha rahat okuyabilecekler. Çalışan insanlar da KKTC'de çok daha güvenli bir şekilde çalışabilecekler ve burada en çok turistin geldiği Türkiye'den gönül rahatlığıyla SGK'nın sağladığı imkanlardan faydalanabilecekler" diye konuştu.

Savaşan, bu anlaşmanın KKTC turizmini de olumlu etkileyeceğine dikkati çekerek, "KKTC'ye Türkiye'den nitelikli turistlerde bu sağlanan hizmetlerden dolayı artış olmasını bekliyoruz. Bu ayrıca, ülke ekonomisine de katkı sağlayacak. KKTC'ye Türkiye'den gelecek turistler SGK'nın sunduğu sağlık hizmetlerinden rahatlıkla faydalanabilecekler" ifadelerini kullandı.

Kaynak:TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.