1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Türkiye sokaklara döküldü
Türkiye sokaklara döküldü

Türkiye sokaklara döküldü

Türkiye sokaklara döküldü

A+A-

Dağlıca'dan gelen acı haberin ardından Türkiye'nin dört bir tarafında "teröre tepki" yürüyüşleri düzenlendi.

DÜZCE’de, Hakkari Dağlıca’da PKK terör örgütünün saldırısının ardından şehitlerin olduğunu öğrenen gençler 50 araçla kent merkezinde konvoy oluştururken, Atatürk anıtının önünde toplanarak teröre tepki gösterdiler.
 
Düzce Aziziye Mahallesi’nde oturan gençler, Dağlıca’da yaşanan terör saldırısında şehitlerin olduğunu öğrenince teröre tepki gösterdiler. Yaklaşık 50 araçla konvoy oluşturan gençler kornolar çalarak Anıtpark Meydanı’na geldiler. Atatürk anıtının önünde Türk bayraklarıyla toplanan gençler, saygı duruşunda bulunarak, İstiklal Marşı’nı okudular. PKK terör örgütüne tepki gösteren gençler, "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları attılar.
SİVAS'TA ŞEHİTLER İÇİN DUA
 
SİVAS’ta Alperen Ocakları ve Ülkü Ocakları üyeleri, Hakkari’de PKK’lı teröristler tarafından askere yönelik gerçekleştirilen bombalı saldırıyı protesto etti.
 
Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’nde şehit ve yaralı askerlerin olduğu haberini alan Sivas Ülkü Ocakları ve Alperen Ocakları üyeleri gece saatlerinde sokağa döküldü. Dev Türk bayrakları açarak İnönü Bulvarı üzerinde yürüyüşe geçen grup, PKK aleyhine çeşitli sloganlar attı. 50’inci Yıl Kavşağı üzerinde İstiklal Marşı okuyan grup daha sonra sloganlar atarak kent meydanına yürüdü. Gruba yoldan geçen araçlar ve bazı vatandaşlar da evlerinin balkonlarından alkışlarla destek verdi. Kent meydanında yaklaşık 250 kişilik grup adına basına açıklaması yapan Alperen Ocakları İl Başkanı Bilal Yıldırım, birlik ve beraberlik mesajları vererek,  "Gecenin bu geç saatinde herkesin evinde yatıp televizyon karşısında gelen şehit haberlerine ’vah’ diyerek izlediği günlerde sadece milliyetçilerin sesi çıkmıştır. Buradan aziz milletime şunun çağrısını yapıyorum. O dağda şehit olanların içerisinde AK Partilisi, Büyük Birlik Partilisi, Milliyetçi Hareket Partisi’ne gönül vermiş insanlar da var. Yani bu memleketin çocukları var. Siyasi ikbal ve koltuk  sevdası uğruna bu aziz milletin insanlarını birbirine kırdırmak isteyenlere buradan açık cevap veriyoruz. Biz sizin oyunlarınıza gelmeyeceğiz" dedi. Grup basın açıklaması sonrasında şehitler için dua etti.
 
GAZİANTEP DE SOKAKTA
 
GAZİANTEP’te Ülkü Ocakları üyeleri tarafından teröre tepki yürüyüşü düzenlendi.
 
Ellerinde Türk bayraklarıyla gece saatlerinde Ordu Caddesi’nde bir araya gelen Ülkü Ocakları üyesi 30 kişi, Gaziantep Orduevi önünde İstiklal Marşı okudu. Kalabalalık daha sonra sloganlarla İnönü Caddesi’ne kadar yürüdü. Trafikte ilerleyenler sürücülerin de klakson çalarak destek verdiği yürüyüşte kalabalık, bir süre sonra dağıldı. Bu arada polis, olası gerginliğe karşı HDP İl Başkanlığı önünde güvenlik önlemi aldı.
 

TERÖRE TEPKİ İÇİN EĞLENCE MEKANLARI KAPATILDI
Dağlıca’da yaşanan terör saldırısının ardından Muğla’nın Fethiye İlçesi’ndeki turistik eğlence mekanları işletmecilerin ortak kararıyla gece kapatıldı.  Fethiye’nin Ölüdeniz ve Ovacık mahallerindeki 400 eğlence mekanı ve restoran, Hakkari’den gelen şehit haberleri sonrası dün saat 23.00’ten itibaren kapatıldı. İşletme sahipleri eğlence mekanları ve restoranlara Türk bayrakları astı. Bazı işletmeler kapılarına ‘Terör olaylarını protesto amacıyla gece boyu kapalıyız’ yazısı astı.

TURİSTLER BİLGİ ALMAYA ÇALIŞTI
Eğlenmek için Hisarönü Barlar Sokağı’na giren turistler eğlence mekanlarının kapalı olması nedeniyle şaşkınlık yaşadı. Turistler, çalışanlardan işletmelerin neden erken saatte kapandığına ilişkin bilgi almaya çalıştı.

YAS İLAN ETTİK’
Hisarönü Barlar Sokağı’ndaki bir bar işletmecisi Salih Büyükkoca, dün akşam saatlerinde gelen şehit haberleri üzerine işletmesini kapatma kararı aldığını söyledi. Ölüdeniz ve Hisarönü’ndeki 400 işletmenin ortak karar aldığını anlatan Büyükkoca, "Askerlerimiz, polislerimiz şehit ediliyorsa bizim burada eğlence yapmamızın bir anlamı yok. Bu akşam yas ilan ettik. Mekanlarımız önce alkol satışı ve eğlenceye kapatıldı. Ardından tamamen kapattık" dedi.

BİZE BAŞKA GÖZLE BAKILIYOR’
Hisarönü Barlar Sokağı’ndaki seyyar tezgahta midye satan Mehmet Kortak ise Diyarbakır’dan Fethiye’ye çalışmaya geldiğini ve Kürt vatandaşı olduğunu söyledi. Tezgahını eğlence mekanları ile birlikte kapatan Kortak, şehit haberlerinin kendilerini de çok üzdüğünü kaydetti. Güneydoğu’da yaşananların Fethiye’de de kendilerini etkilediğini anlatan Kortak, "Ben de Kürdüm, şehit haberlerinin ardından burada bize başka gözle bakılıyor. Biz buraya ekmeğimiz için geldik. Şehit haberlerine çok üzülüyoruz. Sonuçta bir can gidiyor. Ocaklar sönüyor. Buna bir ‘dur’ denilmesi lazım. Kürt halkının da buna destek olması lazım" diye konuştu.

ZONGULDAK’TA TERÖRE TEPKİ
Ereğli İlçesi’nde, PKK’lı teröristlerin Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’nde operasyona giden askerlere yönelik saldırısı protesto edildi.
Gece saatlerinde Atatürk Anıtı önünde toplanan kalabalık Türk Bayrağı açtı. MHP İlçe Başkanı Talat Şeker’in konuşmasının ardından saldırıda şehit olan askerler için Kuran-ı Kerim okundu ve dua edildi. Grup, daha sonra sloganlarla saldırıyı protesto etti. Kalabalık, bir süre slogan attıktan sonra olaysız dağıldı.

TERÖRE TEPKİ İÇİN TOPLANDILAR
İZMİR’in Ödemiş İlçesi’nde toplanan bir grup vatandaş, Hakkari’nin Dağlıca bölgesinde PKK’lı teröristler tarafından düzenlenen bombalı saldırıyı protesto ettiler.
Hakkari’de yaşanan terör saldırısında çok sayıda askerin şehit ve yaralı olmasına tepki göstermek amacıyla, CHP Ödemiş İlçe Başkanı Nazan Dönmez ve CHP Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Dalar vatandaşlarla birlikte Atatürk anıtı önünde toplandı. Dalar, "Tüm vatandaşlarımızı ve Ödemiş halkını yarın akşam Salı Pazarında şehitler için düzenlenen yürüyüşe ellerinde Türk bayraklarıyla katılmalarını istiyoruz. Hakkari Dağlıca’da şehit düşen, biri albay olmak üzere tüm askerlerimiz için burada toplanmış bulunuyoruz. Tüm sivil toplum kuruluşlarını siyasi partileri saat 18.00’da yarın akşam Salı Pazarında ellerinde Türk bayraklarıyla toplanarak şehit düşen askerlerimiz için hep birlikte tepkimizi dile getirmek için, yürümek istiyoruz. Burada bu nedenle toplandık" dedi.

ESKİŞEHİR'DE 500 ARAÇLIK KONVOYLA TERÖR LANETLENDİ
ESKİŞEHİR’de sosyal paylaşım sitelerinde yapılan çağrılar üzerine oluşturulan yaklaşık 500 araçlık konvoyla PKK terörü protesto edildi. Gece yarısı Sakarya Caddesi Sıhhiye Kavşağı’nda toplanan aralarında çok sayıda işçi ve öğrenci servis minibüsünün de bulunduğu araçlar Türk Bayrakları ile korna çalarak kentte tur attı. Atatürk Bulvarı’nda araçlardan inen kalabalık topluca İstiklal Marşı okudu, ardından da şehitler için dua etti. Kalabalık sık sık ’Kahrolsun PKK’ şeklinde slogan attı. Konvoydakiler daha sonra değişik caddelerden kent merkezine doğru hareket etti. Araç konvoylarındakiler gec saatlere kadar korna çalarak kentte tur attı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.