1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “TÜRKİYE ÜZERİNDEN BORU HATTI İSRAİL İÇİN EN İYİ ÇÖZÜM”
“TÜRKİYE ÜZERİNDEN BORU HATTI İSRAİL İÇİN EN İYİ ÇÖZÜM”

“TÜRKİYE ÜZERİNDEN BORU HATTI İSRAİL İÇİN EN İYİ ÇÖZÜM”

ABD Dışişleri Bakanlığı eski müsteşar yardımcısı Mathew Bryza,

A+A-

ABD Dışişleri Bakanlığı eski müsteşar yardımcısı Mathew Bryza, İsrail’in doğal gazını AB’ye ulaştırmasının en iyi yolunun Türkiye üzerinden geçecek boru hattı olacağını açıkladı.

Simerini gazetesi, şu anda bir Türk şirketinin yönetim kurulu üyeliğini de yapan Bryza’nın Almanya’da doğal gaza ilişkin düzenlenen bir foruma katıldığını ve burada yaptığı konuşmada Akdeniz’deki doğal gaz yataklarının bölgeye etkisini irdelediğini yazdı.

Bölgedeki doğal gaz yataklarına yapılacak yatırımların ve ekonomik çıkarların bölgede özellikle Türkiye-İsrail ve Türkiye-Kıbrıs arasındaki sorunların çözümüne büyük katkı sağlayacağını iddia eden Bryza, şu anda İsrail’in doğal gazını ihraç etmesi için en iyi yolun Türkiye üzerinden geçecek bir boru hattı olacağını savundu.

Bryza, doğal gazın pazara ulaştırılmasının önündeki engelin Güney Kıbrıs olduğunu ve Güney Kıbrıs’ın böyle bir boru hattının kendi egemenlik bölgesinden geçmesine izin vereceğini düşünmediğini belirterek ancak enerji alanında yapılacak yatırımların her şeyi değiştirebileceğini belirtti.

Bryza ayrıca, Güney Kıbrıs’ın hedeflediği doğal gaz sıvılaştırma terminalinin “mümkün ve sürdürülebilir olacağını kimsenin söyleyemeyeceğini” sözlerine ekledi.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.