1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TÜRKİYE’DE DE Mİ VİZE?
TÜRKİYE’DE DE Mİ VİZE?

TÜRKİYE’DE DE Mİ VİZE?

KKTC pasaportu ile Türkiye’ye girişte, vize mecburiyeti uygulandı!

A+A-

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) pasaportu ile İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan giriş yapmak isteyen bir vatandaşa, zorunlu vize uygulaması gerçekleştirildi. 

Konu ile ilgili Star Kıbrıs’a ulaşan vatandaş, pasaport süresinin bitmesine iki ay kaldığı gerekçesi ile görevli genç memurun kendisine pasaport tarihinin en az altı ay olması gerektiğini ve bu nedenle giriş yapamayacağını söylediğini aktardı. Aynı pasaport ile son altı ay içerisinde, en az on beş kez Türkiye’ye giriş yaptığını ifade eden vatandaşa bu kez genç polisin cevabı “Diğer memur arkadaşların dikkatinden kaçmış. Bu pasaport ile giriş yapamazsınız” oldu! Girişi engellenen vatandaş, genç polisin daha sonra “elli metre ilerideki, memurlara gidin, derdinizi onlara anlatın” şeklinde konuştuğunu belirtti. 

“BİZDE ANLAMADIK” 

Bu kez diğer polislerin yanına giden vatandaş, buradaki polislerin kendisine “Diğer polisin sizin girişinizi neden engellediğini anlayamadık. Bu konuda ne yapmamız gerektiğinden emin olamadık.” dediklerini ve kendisine kaç gün kalacağını sorduklarını ifade etti. Bir gün kalacağını belirten vatandaşa ise bu kez polisler “Size ancak 15 günlük vize verirsek, giriş yapmanızı sağlayabiliriz” cevabını aldığını ve bu şekilde ülkeye giriş yaptığını aktardı. 

Bu tür aksiliklerin diğer KKTC vatandaşları tarafından da yaşanılmaması adına bilmek istiyor ve 

Soruyoruz: 

1- Pasaport için altı aylık süre talebi, vize gerektiren ülkelerde uygulanıyor. KKTC ile Türkiye arasında vize uygulaması mı başladı? Eğer başladıysa ne zaman başladı? Eğer başlamadıysa neden altı aylık pasaport talep ediliyor? Ve süresi altı aydan az olan pasaporta vize uygulanıyor? 

2- Eğer pasaport süresi altı aydan az diye Türkiye’ye giriş engellenecekse, böyle bir uygulama varsa; neden KKTC vatandaşlarının bu konuda hiçbir bilgisi yok? 

3- Son altı ay içerisinde Türkiye’ye 15 kez giriş çıkış yapılan bir pasaporta, nasıl oluyor da iki ay süresi kaldı diye giriş izni verilmiyor? Polisin “dikkatlerden kaçtı” açıklaması mı doğru? Yoksa bilgisizlik nedeniyle mağduriyet mi doğdu?

Star Kıbrıs

 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum