1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “TÜRKİYE’DE HELLİM ÜRETİMİ SÜRERSE DAVA MASRAFLARINI TOBB ÖDER”
“TÜRKİYE’DE HELLİM ÜRETİMİ SÜRERSE DAVA MASRAFLARINI TOBB ÖDER”

“TÜRKİYE’DE HELLİM ÜRETİMİ SÜRERSE DAVA MASRAFLARINI TOBB ÖDER”

“TÜRKİYE’DE HELLİM ÜRETİMİ SÜRERSE DAVA MASRAFLARINI TOBB ÖDER”

A+A-

Kıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO) Başkanı Ali Çıralı, “Hellim” ismini sadece Kıbrıs’ta denetimden geçen üreticilerin kullanabileceğine işaret ederek, Türkiye’deki hellim üretimini eleştirdi. Çıralı, Türkiye’de hellim üretimi sürerse, dava masraflarını TOBB öder” dedi.

Sanayi Odası’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Çıralı, Antalya’da gerçekleştirilen “Yöresel Ürünler Fuarı”nda (YÖREX) KTSO standını ziyaret eden TC Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıkılıoğlu ile sohbet etti.

Çıralı, konuşmasında şunları söyledi:

“Hellimin coğrafi tescili, KKTC ve Türkiye’de Patent Enstitüsü tarafından yapıldı. Coğrafi tescile göre, ‘Hellim’ ismini sadece Kıbrıs’ta denetimden geçen üreticiler kullanabilir. Fakat üzülerek görmekteyiz ki Türkiye coğrafyasında 70’in üzerinde hellim ismini kullanarak üretim yapan ve hem iç piyasaya, hem de dış pazarlara ihracat eden firma bulunmaktadır... Yasal olarak Türkiye coğrafyasındaki üreticilerin bu ismi kullanmaması gerekir. Marka taklidine girer. Önümüzdeki günlerde hellim isminin coğrafi tescil sahibi olan KTSO, Kıbrıslı Türk üreticilerinin yasal haklarını aramak ve korumak için yasal yollara başvuracaktır.”

TAK

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.