1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “TÜRKİYE’DE OLSAYDIM AK PARTİ’YE OY VERİRDİM”
“TÜRKİYE’DE OLSAYDIM AK PARTİ’YE OY VERİRDİM”

“TÜRKİYE’DE OLSAYDIM AK PARTİ’YE OY VERİRDİM”

2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nu ”alaşağı” etmek için CTP-BG’nin UBP ile koalisyon kurmasını istediği yönündeki eleştirilerin anlamsız olduğunu ifade etti.

A+A-

“EROĞLU’NU ‘ALAŞAĞI’ ETMEK İÇİN UBP’YLE KOALİSYON İSTEDİĞİM ELEŞTİRİLERİ ANLAMSIZ... BÖYLE BİR İSTEK MAKUL VE MEŞRU. ANCAK YAKLAŞIMIM O DEĞİLDİ”

“KOALİSYONDA TEK ALTERNATİFİN DP-UG OLMADIĞINI GÖSTERME, TÜM ALTERNATİFLERİN DEĞERLENDİRİLMESİ GEREKTİĞİ İÇİN UBP’Yİ SÖYLEDİM”

2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat,  Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nu ”alaşağı” etmek için CTP-BG’nin UBP ile koalisyon kurmasını istediği yönündeki eleştirilerin anlamsız olduğunu ifade etti.

2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, böyle bir isteğin hem normal, hem meşru hem de siyasetin gereği olduğunu vurgulayarak, ancak söz konusu yaklaşımını bu amaçla değil, CTP’nin tek alternatifinin DP-UG olmadığını göstermek ve bütün alternatiflerin değerlendirilmesi amacıyla tavsiye ettiğini, DP-UG ile UBP’nin birbirinden farkı olmadığını da söylediğini   kaydetti.

2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat bugün katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, soruları yanıtladı.

“UBP BÜYÜK ORANDA EROĞLU’NDAN ARINDI”

2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ın Ofisi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, UBP ile koalisyon önerisine açıklık getiren Talat, UBP’nin büyük oranda Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’ndan arındığını, DP-UG’nin ise Eroğlu’nun vesayeti altına girdiğini savundu.

“UBP İLE KOALİSYON KONUSNDA ERDOĞAN’LA İLETİŞİMİM OLMADI”

Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ile arasında saygılı ve samimi bir yakınlık olduğunu kaydeden Talat, kendisinin görevden ayrılmasının ardından temaslarının asgari düzeye indiğini CTP-UBP koalisyonu ile ilgili Erdoğan ile herhangi bir iletişiminin olmadığını ifade etti.

Talat, UBP ile koalisyon kurulursa hesap sorulamayacağını ileri sürenlere “UBP’nin yarısı DP’dedir, onlardan nasıl hesap sorulacak?” diye sordu.

Talat, “Kaldı ki yolsuzlukları araştıracak en önemli kurum Başbakanlık Denetleme Kurulu’dur ve tümüyle Başbakan tarafından atanır.

Araştıramayacağı bir şey bulunmayan bu kurulun uygun elemanlardan seçilmesi halinde başarılı olacağına inanıyorum” şeklinde konuştu

CTP-BG’de eski neslin darbe aldığı iddialarının sorulması üzerine Talat, yeni bir neslin gelmesinden memnun  olunması gerektiğini, tecrübe ile gençlik heyecanının birlikteliğine ihtiyaç olduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanlığı’nda kendisiyle birlikte çalışan Tufan Erhürman ve Armağan Candan gibi isimlerin  milletvekili seçilmesinden memnuniyet duyduğunu kaydeden  Talat, Meclis’in otonom çalışabilmesi yönünde bir anlayışın egemen olabilmesi açısından umutlu olduğunu CTP’nin de buna açık olduğunu gördüğünü ifade etti.

“ÇÖZÜM İHTİYAÇ OLMAYA DEVAM EDİYOR”

Cumhurbaşkanlığı döneminde çözümün gerçekleşmemesi eleştirilerine de yanıt veren Talat, tek karar vericinin kendisi olmadığını, muhataplarının tavrının da önemli olduğunu, çözümün iki taraf arasında bulunacağını söyledi.

Talat, tek yolun çözüm olmaya devam ettiği yolundaki görüşlerini koruduğunu kaydetti.

NÜFUS

2. Cumhurbaşkanı Talat, nüfus sayım sonuçlarıyla ilgili olarak da, açıklanan oranlara göre nüfusun yüzde 56’sının Kıbrıs doğumlu, geriye kalan yüzde 44’ün Kıbrıs doğumlu olmadığını, bunun da dünyada pek örneği bulunmadığını kaydetti.

Talat, bu bağlamda, anlamlı olmayan bu veriler için insanları evlerine hapsederek yapılan nüfus sayımının amacını anlayamadığını ifade etti.

“AK PARTİ’YE OY VERİRDİM İFADESİ”

2. Cumhurbaşkanı Talat, “Türkiye’de olsaydım AK Parti’ye oy verirdim” ifadesinin çarpıtıldığını, bu ifadeyi kullandığında “besleme krizi” ve Gezi Parkı olaylarının yaşanmadığına dikkat çekti.

Talat, “ ‘Sadece Kıbrıs sorunu karşısındaki tutumu nedeniyle’ diyerek ve CHP’nin o günlerdeki politikasını da dikkate alarak, söz konusu ifadeyi kullanmıştım. Daha ne ‘besleme’ krizi ne de Gezi Parkı olayları söz konusuydu. Türkiye hükümeti de çözümü kuvvetle destekliyordu...

Söylenenler söylendiği konjonktürde ele alınıp değerlendirilebilir. Ama siz söylenenleri o günün şartlarını kamufle ederek bugün söylenmiş gibi ifade ederseniz iyi niyetli olamazsınız” dedi. 

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.