1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TÜRKİYE'DE SAĞLIK GELİŞTİ, PEKİ YA KKTC'DE?
TÜRKİYE'DE SAĞLIK GELİŞTİ, PEKİ YA KKTC'DE?

TÜRKİYE'DE SAĞLIK GELİŞTİ, PEKİ YA KKTC'DE?

KKTC sağlık bakanlığının da..

A+A-

 

EROĞLU, TÜRKİYE’DE SAĞLIĞIN ÇOK GELİŞMİŞ OLDUĞUNU; TC SAĞLIK BAKANLIĞI’NIN TECRÜBESİNDEN KKTC SAĞLIK BAKANLIĞI’NIN YARARLANMASININ ÖNEMLİ OLDUĞUNU VURGULADI

MÜEZZİNOĞLU: “TÜRKİYE’NİN SAĞLIKTA YAKALADIĞI BAŞARI DİNAMİKLERİ VE TECRÜBENİN KUZEY KIBRIS’A DA AKTARILMASINDA KATKIMIZ OLMASINI UMUT EDİYORUZ”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Türkiye’de sağlığın çok gelişmiş olduğunu belirterek, TC Sağlık Bakanlığı’nın tecrübesinden KKTC Sağlık Bakanlığı’nın da yararlanmasının önemine işaret etti.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu,  Onkoloji Merkezi temel atma törenine katılmak üzere KKTC’de bulunan TC Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nu kabul etti. Kabulde Müezzinoğlu’na TC Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça ile Sağlık Bakanı Ahmet Gülle eşlik etti.

Kabulde konuşan TC Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Eroğlu’na TC hükümetinin ve Türk halkının selamlarını ileterek, hep Kıbrıs Türk halkının yanında olduklarını; bundan sonra da olmaya  devam edeceklerini söyledi.

Sağlık Bakanı Gülle’nin davetlisi olarak adaya geldiğini anımsatan Müezzinoğlu, sağlık alanında yaptıkları işbirliği anlaşmasının protokolünde yeni bir genişleme yapıp ek protokol imzalayacaklarını kaydetti. Müezzinoğlu, bugün ayrıca, KKTC’nin sağlık dinamiklerine önemli katkı sağlayacağına işaret ettiği Onkoloji Merkezi’nin temel atma törenine katılacağını belirtti.

Türkiye’nin sağlıkta yakaladığı başarı dinamikleri ve tecrübenin Kuzey Kıbrıs’a da aktarılmasında katkıları olmasını umut ettiğini kaydeden Müezzinoğlu, bu konuda büyük duyarlılık gösterdiklerini söyledi.

Müezzinoğlu, bu ziyarette attıkları adımların ve Sağlık Bakanlığıyla  birlikte yaptıkları projelerin hayata geçirilmesi ile bundan sonra daha farklı neler yapabilecekleri konusunda değerlendirmeler yapacaklarını da kaydetti.

EROĞLU

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da, Müezzinoğlu’nu Cumhurbaşkanlığı’nda görmekten memnuniyet duyduğunu belirterek, selam gönderenlere teşekkür etti.

Kıbrıslı Türkler  için “çok önemli” olduğuna işaret ettiği Onkoloji Merkezi’nin temel atma töreninde Müezzinoğlu’nun aralarında olmasının  gurur verici olduğunu dile getiren Eroğlu, Türkiye’de sağlığın çok gelişmiş olduğunu ve TC Sağlık Bakanlığı’nın tecrübesinden KKTC Sağlık Bakanlığı’nın yararlanmasının da önemli olduğunu vurguladı.

İki Bakanlık arasındaki işbirliğinin memnuniyet verici olduğunu da dile getiren Eroğlu, yıllardan beridir Türkiye’deki çeşitli Bakanlıklarla işbirliği içerisinde kendi kurumlarını geliştirme gayreti içerisinde olduklarına işaret etti.

EROĞLU DAVUTOĞLU’NU TELEFONDA KUTLADI

Türkiye’de Başbakanlığı devralacak olan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’yla telefonda konuşarak onu tebrik ettiğini kaydeden Eroğlu, kısa zamanda hükümetin tesis edilmesi ve  zaman kaybetmeden hükümetin faaliyetlerine devam etmesini diledi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.