1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “TÜRKİYE’DE YAPILAN YOLSUZLUK OPERASYONUNUN TAKİPÇİSİYİZ”
“TÜRKİYE’DE YAPILAN YOLSUZLUK OPERASYONUNUN TAKİPÇİSİYİZ”

“TÜRKİYE’DE YAPILAN YOLSUZLUK OPERASYONUNUN TAKİPÇİSİYİZ”

Gökçebel, “Türkiye’de yapılan yolsuzluk operasyonunun yakın takipçisiyiz” dedi.

A+A-

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Başkanı Tahir Gökçebel,  “Türkiye’de yapılan yolsuzluk operasyonunun yakın takipçisiyiz” dedi.

Tahir Gökçebel yaptığı yazılı açıklamada, soruşturmayla ilgili sürecin ayrıntılarına işaret edip milyonlarca liranın rüşvet ve yolsuzluklara gittiğini savunarak, “Bu olay Türkiye’nin kontrolü altındaki Kuzey Kıbrıs’ta kaynakların nereye gittiğini vatandaşa da açıkça anlatmıştır. Özelleştirme ile Kıbrıs Türk Toplumuna ait kurumlarının kimlere peşkeş çekildiği görülmüştür. İktidardakilere ayrıcalıklar ve lüks hayat sağlayan, halkın ise nitelikli kamusal sağlık, eğitim, hizmet hakkını ortadan kaldıran bu rejimde kaynakların nereye gittiğini açıkça göstermiştir” ifadelerini kullandı

Türkiye’de yaşanan rüşvet ve yolsuzluk skandallarının net mesajlar verdiğini savunan Tahir Gökçebel,  “Kayıt dışının %65’lerde olduğu, ekonomik değerlerin yandaş şirketlere devredildiği, vergilerin ayrıcalıklı zenginlerden alınamadığı, kamusal hizmetlerin ortadan kaldırıldığı bu hırsız sisteminin korunduğu ortadadır” dedi.

Gökçebel, halkın zamlardan dolayı yaşayamayacak duruma geldiğini, açlık sınırı altında kötü yaşam koşullarına itildiğini, para ve kaynak yok diyerek kandırıldığını iddia etti.

Tahir Gökçebel, “CTP/BG-DP/UG Hükümeti kokuşmuş olan bu sistemin bekçiliğini mi halkın sözcülüğünü mü yapacağına karar vermelidir” ifadesini kullandı.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.