1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. TÜRKİYE’DEKİ PATRİOTLAR SURİYE'DE 300 FÜZE ATIŞI TESPİT ETTİ
TÜRKİYE’DEKİ PATRİOTLAR SURİYE'DE 300 FÜZE ATIŞI TESPİT ETTİ

TÜRKİYE’DEKİ PATRİOTLAR SURİYE'DE 300 FÜZE ATIŞI TESPİT ETTİ

Türkiye Kahramanmaraş'ta konuşlandırılan patriot hava savunma sistemi, şimdiye kadar Suriye'de 300 füze atışı tespit etti.

A+A-

TÜRKİYE'NİN NATO'DAN TALEBİ ÜZERİNE KAHRAMANMARAŞ'TAKİ GAZİ KIŞLASI'NA KONUŞLANDIRILAN PATRİOT HAVA SAVUNMA SİSTEMİ 6 AYDIR AKTİF ÇALIŞIYOR

PATRİOT SİSTEMLERİ ALMAN HAREKAT BİRLİĞİ KOMUTANI ALBAY STÖCKMANN: "ŞİMDİYE KADAR SURİYE'DEN ATILAN 300 CİVARINDA FÜZE ATIŞI TESPİT ETTİK"

Türkiye Kahramanmaraş'ta konuşlandırılan patriot hava savunma sistemi, şimdiye kadar Suriye'de 300 füze atışı tespit etti.

Türkiye'nin NATO'dan talebi üzerine Ahir Dağı eteklerindeki Gazi Kışlası'na kurulan patriot hava savunma sistemi 6 aydır aktif çalışıyor. Birlikte büyük çoğunluğu Alman olmak üzere Hollanda ve Danimarka askerleri görev yapıyor. Kışladaki hakim noktalara yerleştirilen radarlar Suriye hava sahasını 24 saat izliyor.

Görevini Albay Marcus Ellermann'dan geçtiğimiz günlerde devralan birliğin Alman komutanı Albay Brend Stöckmann, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sistemin sorunsuz çalıştığını belirtti.

Suriye hava sahasındaki hareketliliği radar sistemiyle gözlemlediklerini ifade eden Stöckmann, şunları kaydetti:

"Patriot hava savunma sistemi 6 aydır aktif halde çalışıyor ve şimdiye kadar Suriye'den atılan 300 civarında füze atışı tespit ettik. Askerlerimiz 7 gün 24 saat kesintisiz monitör başında hava hareketliliğini izliyor. Balistik bir füzenin ateşlenmesi durumuna karşı her türlü tedbir alınmış durumda."

Kahramanmaraş'ın savunmasına katkı sağlamanın kendileri için "onur" olduğunu dile getiren Stöckmann, hiçbir konuda eksiklerinin olmadığını ve buradaki sistemin de olması gerekenin en uygunu olduğunu vurguladı.

"KENDİMİZİ BİR TÜRK GİBİ GÖRÜYORUZ"

Türkiye'yi ve Türk halkını tanımaktan dolayı çok mutlu olacağını anımsatan Stöckmann, 6 ay boyunca Kahramanmaraş'ta görev yapacağını aktardı.

Stöckmann, halkın kendilerine çok sıcak davrandığını ifade ederek, bu güzelliği ve işbirliğini sürdürmek istediklerini anlattı.

Görevlerinin hassasiyetini bildiklerini kaydeden Stöckmann, "Askerlerimiz çok yüksek motivasyonla çalışıyor. Dostluk ve kardeşlik için buradayız. Türk askerleriyle ilişkimiz son derece iyi. Kendimizi bir Türk gibi ve saygın birer misafir olarak görüyoruz" şeklinde konuştu.

 ALMAN ORDUSUNUN TÜRK KÖKENLİ FOTOĞRAFÇISI

Güvenlik nedeniyle soyismini belirtmeyen Alman birliğinde görevli Türk kökenli 3 astsubaydan biri olan Nurgün ise 27 yıldır Almanya'da yaşadığını söyledi.

Aslen Hataylı olduğunu ve Alman ordusunda 2 yıl önce fotoğrafçı olarak göreve başladığını hatırlatan Nurgün, şöyle konuştu:

"Kahramanmaraş'taki birliğe yaklaşık 3 hafta önce katıldım. Buraya gelmeden önce Hatay'da yaşayan büyük annemin çayını içip elini öptüm. Kendi öz vatanımda çalışmaktan gurur duyuyorum. Almanya'da doğdum ama kalbimin ritimleri Türk olarak atıyor."

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.