1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. TÜRKİYE’DEKİ YOLSUZLUK OPERASYONU DÜNYA BASININDA
TÜRKİYE’DEKİ YOLSUZLUK OPERASYONU DÜNYA  BASININDA

TÜRKİYE’DEKİ YOLSUZLUK OPERASYONU DÜNYA BASININDA

İstanbul'daki yolsuzluk ve rüşvet operasyonu, dış basında da geniş yer buluyor.

A+A-

İstanbul'daki yolsuzluk ve rüşvet operasyonu, dış basında da geniş yer buluyor.

FINANCIAL TIMES: Türkiye'deki yorumcular, 20'den fazla kişinin gözaltına alındığı yolsuzluk soruşturmasını, Erdoğan hükümeti ile eski müttefikleri arasındaki çatlağa bağlıyor.

Soruşturmanın perde arkasında İslamcı kökenli Ak Parti ile Fethullah Gülen hareketi arasında hızla yükselen gerginlik var. Muhalifler, hatta bazı AK Partili üyeler; Gülen Hareketi'nin Türkiye'deki kurumlara, özellikle de emniyet ve yargıya sızdığını söylüyor.

Gülenciler ise böyle bir gündemleri ya da siyasi hedefleri olmadığını belirtiyor. Ancak Gülen Hareketi üyesi bazı isimler, uzun süre Türkiye'deki ordu destekli düzene karşı birlikte çalıştıkları Erdoğan'la artık müttefik olmadıklarını kabul etti.

REUTERS:

Türk polisi, kamu ihalelerine ilişkin rüşvet iddialarıyla ilgili bir soruşturma kapsamında ünlü işadamları dahil 18 kişiyi gözaltına aldı.

Hürriyet gazetesinin internet sitesinin bildirdiğine göre, İstanbul'da şafak baskınları düzenleyen polisin gerçekleştirdiği operasyonun diğer bölgelere de yayılması bekleniyor.

Hürriyet ve diğer gazetelerin siteleri, gözaltına alınanlar arasında İçişleri, Ekonomi ve Çevre Bakanlarının oğullarının da bulunduğunu belirtti.

Polis, haberlerle ilgili yorum yapmayı reddediyor.

WALL STREET JOURNAL: Türk polisi yolsuzluk ve rüşvet iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında, İstanbul'da aralarında ünlü işadamlarının da olduğu 22 kişiyi gözaltına aldı.

Ağaoğlu Grup'tan yapılan açıklamada, inşaat kralı Ali Ağaoğlu'nun gözaltına alınmadığı, ifade vermek üzere polis tarafından çağrıldığı belirtildi.

Bugün televizyonu ve Radikal gazetesi, polisin, dört bakan oğlunu da gözaltına aldığını bildirdi. Teyit edilemeyen haberlerde, Türkiye Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın da gözaltına alınanlar arasında olduğu belirtildi.

AFP: Polis İstanbul ve Ankara'daki çok sayıda eve baskın düzenleyerek, aralarında üç bakan oğlu da bulunan 20'den fazla kişiyi gözaltına aldı.

Gözaltına alınanlar arasında tanınmış işadamları ve devlete bağlı Halkbank'ın genel müdürü dahil bürokratlar da var.

İş dünyasından yana olmakla övünen Adalet ve Kalkınma Partisi, Türkiye'de kronik bir problem olan yolsuzluğun kökünü kazıma sözü vermişti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.