1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TÜRKİYE’DEN BİR UÇAK İLK KEZ KIBRIS'IN GÜNEYİNDE...
TÜRKİYE’DEN BİR UÇAK  İLK KEZ KIBRIS'IN GÜNEYİNDE...

TÜRKİYE’DEN BİR UÇAK İLK KEZ KIBRIS'IN GÜNEYİNDE...

Türkiye’den Bir Uçak ilk kez Kıbrıs'ın güneyinde...

A+A-

 

Libya’ya gitmek üzere İstanbul’dan havalanan bir kargo uçağının dün akşam üzeri Baf Havaalanı’na zorunlu iniş yaptığı bildirildi.

Rum basınında yer alan haberde, uçağın aidiyetiyle ilgili birbirinden farklı bilgiler yer aldı.

Alithia “İlk Kez Türkiye’den Bir Uçak Bize Geldi... Baf Havaalanı’na” başlıklı haberinde, imdat çağrısı yaparak en yakın havaalanı olan Baf Havaalanı’na acil iniş talebinde bulunan uçağın Rus kargo uçağı olduğunu yazdı.

Baf Havaalanı’nın saat 16.55’te gelen acil iniş talebine olumlu cevap vererek, pistte güvenlik tertibatı aldığını ve uçağın 17.12’de güvenli şekilde iniş yaptığını belirten gazete, 5 mürettebatı bulunan uçağın dün geç saatlerde veya bu sabah Baf’tan ayrılmasının beklendiğini ekledi.

Simerini birinci sayfasında “Türkiye’den Uçak Baf Havaalanı’na İndi” başlığıyla verdiği haberinde Baf Havaalanı’na iniş yapan uçağın İstanbul’dan Libya’ya konfeksiyon ürünü taşıyan, bir Batı ülkesine ait kargo uçağı olduğunu yazdı.

Uçağın, adanın 120 deniz mili açığındayken teknik arıza belirterek, Baf Havaalanı’na acil iniş izni istediği belirtilen haberde, uçağın motorunda arıza saptandığını ve 5 mürettebatın tamamının Rus olduğunu yazdı.

TİCARİ UÇAK ASKERİ HAVAALANINDAN KALKMIŞ

Fileleftheros ise “Baf’a Acil İniş... Havaalanı Makamları Dün Öğleden Sonra Alarma Geçti” başlıklı haberinde, uçağın IL 76 tipi ticari kargo uçağı olduğunu ve İstanbul’daki bir askeri havaalanından kalktığını iddia etti.

Gazete uçağın Baf Havaalanı’na acil iniş talep etme nedeninin, 4 motordan birinde yağ sızıntısı olduğunu yazdı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.