1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TÜRKİYE’DEN BORU HATTI SEÇENEKLER ARASINDA YOK
TÜRKİYE’DEN BORU HATTI SEÇENEKLER ARASINDA YOK

TÜRKİYE’DEN BORU HATTI SEÇENEKLER ARASINDA YOK

“Güney Kıbrıs’ın doğalgazının Türkiye üzerinden taşınmasının söz konusu olmayacağı” ana fikriyle sonuçlandığı bildirildi.

A+A-

Güney Kıbrıs’ta EURO.KO partisi tarafından düzenlenen ve önceki gün Rum Enerji Bakanı Yorgos Lakkotripis’in de konuşma yaptığı “Doğu Akdeniz, Güvenlik, Politikalar ve Ekonomik Dinamikler” isimli seminerin, “Güney Kıbrıs’ın doğalgazının Türkiye üzerinden taşınmasının söz konusu olmayacağı” ana fikriyle sonuçlandığı bildirildi.

Fileleftheros gazetesinde yer alan habere göre, seminerin bitişi sebebiyle EURO.KO tarafından yapılan açıklamada, Güney Kıbrıs’ın “doğalgazının Türkiye üzerinde geçecek bir boru hattıyla ihraç edilmesinin söz konusu olamayacağı” ifade edildi.

Açıklamada, doğalgaz ihracatı amacıyla sıvılaştırma terminalinin kurulmasının birincil hedef teşkil ettiği vurgulanırken seminerin başarıyla tamamlandığı belirtildi.

LİMANLARDA YER KİRALAMA TALEPLERİNDE ARTIŞ

Öte yandan Politis gazetesi, doğalgaz ticareti ve imalatı alanlarında faaliyet gösteren birçok şirketin Limasol, Vasiliko ve Larnaka limanlarında yer kiralama yönünde yaptıkları taleplerde artış gözlemlendiğini, aralarında yabancı şirketlerin bulunduğu 15 şirkete söz konusu limanlarda yer kiralandığını yazdı.

Gazete, bu 15 şirketin yanı sıra 8 kiralama başvurusunun da incelenmekte olduğunu belirtirken liman alanlarının kiralanmasından elde edilen yıllık gelirin ise 3 milyon 900 bin Euro olduğunu vurguladı.

YUNANİSTAN BAŞBAKANI SAMARAS İSRAİL’E GİDİYOR

Yunanistan Başbakanı Andonis Samaras’ın bugün İsrail’e gideceğine ilişkin haberler de Rum basınında geniş yer buldu.

Fileleftheros gazetesi: “Dokuz Bakanın Eşlik Edeceği Samaras’ın İsrail’e Önemli Ziyareti – Ana Konu Enerji İşbirliği” başlıkları altında verdiği haberinde, Samaras’ın yarın kalabalık bir heyetle İsrail’e gideceğini, temaslarının ana konusunun ise enerji alanında iki ülke arasındaki işbirliği olacağını yazdı.

Gazete, Yunanistan ve İsrail’in 8-9 ve 16 Ekim tarihlerinde İsrail’le Ege’de ortak askeri tatbikatlar düzenleyeceklerini hatırlatarak, askeri işbirliği konularının da Samaras’ın gündeminde olacağını vurguladı.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.