1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. “TÜRKİYE’DEN ÇIKARMA YAPILMASAYDI BİZLER ŞU AN HAYATTA OLAMAZDIK”
“TÜRKİYE’DEN ÇIKARMA YAPILMASAYDI BİZLER ŞU AN HAYATTA OLAMAZDIK”

“TÜRKİYE’DEN ÇIKARMA YAPILMASAYDI BİZLER ŞU AN HAYATTA OLAMAZDIK”

Başbakan Sibel Siber, Cumhurbaşkanlığı’nın ve Dışişleri Bakanlığı’nın davetlisi olarak 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı törenlerine katılmak üzere adaya gelen heyetleri kabul etti.

A+A-

SİBER: “ÇOCUKTAN YAŞLIYA KADAR HER BİREYİ MUTLU EDECEK POLİTİKALAR ÜRETİP, ONLARI UYGULAMAYA KOYDUĞUMUZ VE DENETLEYEBİLDİĞİMİZ ZAMAN MUTLU İNSANLARIN OLDUĞU ÜLKELER YARATACAĞIZ...”

SAĞIROĞLU: “TÜRKİYE’DEN ÇIKARMA YAPILMASAYDI BİZLER ŞU AN HAYATTA OLAMAZDIK”

BİRİN: “TÜRKİYE’DEKİ ŞEHİT YAKINLARININ ÇOCUKLARI EYLÜL’DE KIBRIS’A GETİRİLECEK, BURADAKİ ÇOCUKLARI DA TÜRKİYE’YE GÖTÜRÜLECEK. DUYGULARIN BİRİNCİ AĞIZDAN PAYLAŞILMASI İÇİN GAYRET GÖSTERECEĞİZ”

Başbakan Sibel Siber, Cumhurbaşkanlığı’nın ve Dışişleri Bakanlığı’nın davetlisi olarak 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı törenlerine katılmak üzere adaya gelen Türkiye Cumhuriyeti Muharip Gaziler Derneği ile Türkiye Cumhuriyeti Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Şehit Yakınları ve Gaziler Dairesi Başkanlığı heyetini birlikte kabul etti.

TC Muharip Gaziler Derneği Adana Şubesi Başkanı Coşkun Adaber ile Trabzon Şube Başkanı Seyyah Sağıroğlu Kıbrıs gazilerinden oluşan yönetim kurulu heyetine, Kazım Birin ise Türkiye Cumhuriyeti Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Şehit Yakınları ve Gaziler Dairesi heyetine başkanlık etti.

“TÜRKİYE’DEN ÇIKARMA YAPILMASAYDI BİZLER ŞU AN HAYATTA OLAMAZDIK”

TC Muharip Gaziler Derneği Trabzon Şube Başkanı Seyyah Sağıroğlu ziyarette söz alarak Kıbrıs Türk halkını mutlu gördüklerini vurguladı, “Yavru vatan bizim yarımızdır” dedi.

Kıbrıs Gazisi olduğunu vurgulayan Seyyah Sağıroğlu, 1974’te Yunan Taarruzu’na maruz kalan birilikte yer aldığını ifade ederek, “Türkiye’den çıkarma yapılmasaydı bizler şu an hayatta olamazdık” dedi.

Kıbrıs’ın Türkiye’nin desteğiyle ileriye giden bir ülke olduğunu dile getiren Sağıroğlu, Kuzey Kıbrıs’ta seçim sonrasında oluşturulacak yeni meclisin güzel işler başarmasını da diledi.

“EYLÜL AYINDA TÜRKİYE’DEKİ ŞEHİT YAKINLARININ ÇOCUKLARI KIBRIS’A GETİRİLECEK, BURADAKİ ÇOCUKLAR DA TÜRKİYE’YE GÖTÜRÜLECEK..”

Türkiye Cumhuriyeti Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Şehit Yakınları ve Gaziler Dairesi temsilcisi Kazım Birin Başbakan Siber’e, Türkiye Cumhuriyeti Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in selamını iletti.

Birin, Şehit Yakınları ve Gaziler Dairesi’nin yeni bir daire olduğunun bilgisini vererek, bunun heyecanını yaşadıklarını anlattı.

Dairenin çalışmaları hakkında Başbakan Siber’e bilgi veren Kazım Birin, Eylül ayında hayata geçirilmesi planlanan bir projeden söz etti.

Birin, Türkiye’deki şehit yakınlarının çocuklarının Kıbrıs’a getirileceğini, buradaki çocukların da Türkiye’ye götürüleceğini söyledi, “Duyguların birinci ağızdan paylaşılması için gayret göstereceğiz” dedi.

Dairenin Türkiye dışında faaliyetleri olduğunu da vurgulayan Birin, ülke değerlerine en iyi şekilde sahip çıkmak için çalışacaklarını söyledi, Kuzey Kıbrıs’la güzel ilişkilerinin süreceğine inanç belirtti.

“POLİTİKAMIZ MUTLU YÜZLER GÖRMEKTİR...”

Başbakan Sibel Siber konuşmasında Kıbrıs gazilerinin Kıbrıs ile anıları, farklı ve güçlü bağları olduğuna dikkat çekerek, heyetlerin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Siber, “İnsanları mutlu etmekten, mutlu görmekten ve mutlu insanlar ağırlamaktan daha güzel bir şey olamaz” dedi.

İnsana yatırım yapmanın en güzel politika olduğunu vurgulayan Başbakan Sibel Siber, “Barış içinde yaşayan, huzurlu ve mutlu bir toplum hedefliyoruz” ifadesine yer verdi.

Sibel Siber, “Çocuktan yaşlıya kadar her bireyi mutlu edecek politikalar üretip, onları uygulamaya koyduğumuz ve denetleyebildiğimiz zaman mutlu insanların olduğu ülkeler yaratacağız. Bütün gayretler bu yönde olmalıdır” ifadesine yer verdi, ülkedeki yaşam kalitesini yükseltmek için çalıştıklarını belirtti.

Başbakan Siber, yaşam kalitesinin sadece ekonomiyle değil, basit ancak ihmal edilmiş uygulamalar da yükseltilebileceğine dikkat çekti.

Konuşmasında kadınların yönetimde daha fazla yer alması gerektiğini ifade eden Siber, başarılı kadınların hak ettiği yerde olmadığını söyledi, “Umarım Türkiye Büyük Millet Meclisi ve KKTC Meclisi’nde kadın ve erkek milletvekili sayısının eşit olduğunu görürüz” dedi.

Ziyaret sonrasında Başbakan Siber’e Karadeniz ve Trabzon’dan getirilen yöresel hediyeler takdim edildi.

Siber de gazilere Kıbrıs el işinin oluşan 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı anısına plaket verdi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.