1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TÜRKİYE'DEN GELİP GÜNEY KIBRIS'TAN SIĞINMA TALEP ETTİLER!
TÜRKİYE'DEN GELİP GÜNEY KIBRIS'TAN SIĞINMA TALEP ETTİLER!

TÜRKİYE'DEN GELİP GÜNEY KIBRIS'TAN SIĞINMA TALEP ETTİLER!

İki zanlı Rum tarafına geçtikten sonra Türkiye'deki şartlardan memnun olmadıklarını söyleyerek...

A+A-

 

Türkiye'den ülkemize sahte kimlikle giriş yapıp, askeri yasak bölgeden Güney Kıbrıs'a geçen ve Rum makamları tarafından KKTC'ye geri gönderilen Mehmet İpek ile Süreyya Demir'in tutukluluk süresi uzatıldı.

 "Resmi evrak sahteleme", "Başkasının kimliğine bürünme" , "Sahte davranışla kayıt temini" ve "Askeri yasak bölgeyi ihlal etmek" suçlamalarıyla gözaltına alınan iki zanlı dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi'ne çıkarıldı.

Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu'nun huzurunda görüşülen davada KKTC Başsavcılığı adına savcı yardımcısı Hasan Boşnak, tanık olarak polis memuru Yılmaz Dolmaz'ı dinletti.

Mahkemede yeminli şahadet veren Dolmaz 10 Aralık tarihinde KKTC'ye Ercan'dan giriş yapan Mehmet İpek ve eşi Süreyya Demir'in siyah bir jeep ile Lefkoşa'ya getirildiklerini ve ardından Lefkoşa'daki Terminal bölgesinde beyaz bir vana aktarılmalarının ardından kara sınırına götürülerek girilmesi yasak olan askeri bölgeden Rum tarafına geçirildiklerini kaydetti.

Dolmaz, iki zanlının Rum tarafına geçtikten sonra Türkiye'deki şartlardan memnun olmadıklarını söyleyerek, sığınma talebinde bulunduklarını ve polisin ayni gün kendilerini Kuzey'e teslim ettiğini söyledi.

Sahte olduğu tespit edilen TC nüfus cüzdanlarının zanlıların ağabeyi ve yengesine ait olduğunu belirten Dolmaz, zanlıların hangi askeri birliğin kontrolündeki bölgeyi ihlal edip güneye geçiş yaptıklarının araştırılacağını ardından da kamera kayıtlarının temin edileceğini kaydetti.

Polis memuru Dolmaz, bir kişinin halen arandığını da belirterek, zanlıların iki gün tutuklu kalmalarını talep etti.

Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu zanlıların iki gün daha tutuklu kalmalarına emir verdi.

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.