1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TÜRKİYE’DEN KKTC’YE “BİSİKLET İLE BARIŞ TURU”
TÜRKİYE’DEN KKTC’YE “BİSİKLET İLE BARIŞ TURU”

TÜRKİYE’DEN KKTC’YE “BİSİKLET İLE BARIŞ TURU”

Türkiye Muharip Gaziler Derneği tarafından Kıbrıs Barış Harekatı'nın 40′ıncı yılı kutlamaları kapsamında,

A+A-

TÜRKİYE MUHARİP GAZİLER DERNEĞİ'NİN, KIBRIS BARIŞ HAREKATI'NIN 40′INCI YILI KUTLAMALARI KAPSAMINDA DÜZENLEDİĞİ "BİSİKLET İLE BARIŞ TURU" NA KATILAN 32 BİSİKLETÇİ DÜZCE'YE ULAŞTI

DÜZCE VALİSİ SU: "HAYATIMIZ BOYUNCA ŞEHİTLERİMİZ, GAZİLERİMİZ VE ONLARIN YAKINLARI İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ. ÇIKTIĞINIZ BU YOLCULUĞUN KOLAY VE GÜZEL GEÇMESİNİ TEMENNİ EDİYORUM"

Türkiye Muharip Gaziler Derneği tarafından Kıbrıs Barış Harekatı'nın 40′ıncı yılı kutlamaları kapsamında, dün İstanbul'dan başlatılan ve Lefkoşa'da son bulacak "Bisiklet ile Barış Turu"na katılan 32 bisikletçi Düzce'ye ulaştı.

220 kilometre pedal çevirerek Düzce'ye ulaşan bisikletçiler, Vali Ali İhsan Su'yu makamında ziyaret etti.

Vali Su, ziyaretten memnuniyet duyduğunu dile getirerek, "Hayatımız boyunca şehitlerimiz, gazilerimiz ve onların yakınları için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Çıktığınız bu yolculuğun kolay ve güzel geçmesini temenni ediyorum" dedi.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Sekreteri Beyazıt Yumuk ise  etkinliğe dün İstanbul'da başladıklarını ve 20 Temmuz'da da Kıbrıs Barış Harekatı kutlamalarıyla da sona ereceğini söyledi.

Etkinliği düzenlemede 3 ana amaçları olduğunu vurgulayan Yumuk, şöyle konuştu:

Toplamda bin 65 kilometre pedal çevireceğiz. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Yurtta Sulh, Cihanda Sulh' sözünün uluslararası ortamda daha çok yankı bulması, 20 Temmuz 1974'te gerçekleştirdiğimiz Kıbrıs Barış Harekatı'nın kutlanmasına katkı sağlamak ve KKTC'nin uluslararası platformlarda daha çok tanıtılması amaçlıyoruz. Organizasyonu Türkiye Muharip Gaziler Derneği olarak biz yaptık. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından destekleniyor."

Konuşmaların ardından Vali Su, Yumuk'a yöresel ürünlerin bulunduğu bir sepet hediye etti.

Öte yandan, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Düzce Şubesi tarafından etkinliğe katılan bisikletçiler için iftar programı düzenlendi.     

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.