1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TÜRKİYE’DEN SU GETİRME PROJESİ…
TÜRKİYE’DEN SU GETİRME PROJESİ…

TÜRKİYE’DEN SU GETİRME PROJESİ…

Türkiye’den KKTC’ye akmaya başlayan suyun yönetimi...

A+A-

 

RAUF R. DENKTAŞ VE DÜŞÜNCELERİNİ YAŞATMA DERNEĞİ: “SU YÖNETİMİ İŞİN EHLİNE BIRAKILMALI”

Rauf R. Denktaş ve Düşüncelerini Yaşatma Derneği Genel Sekreteri Tuncay Özkaraşahin, Türkiye’den KKTC’ye akmaya başlayan suyun yönetiminin “işin ehline” bırakılması gerektiğini kaydetti.

Özkaraşahin konuyla ilgili yazılı açıklamasında, “Yüzyılın Projesi” ve “Can Suyu” diye nitelediği su projesinin ülkede tarım, hayvancılık, enerji ve kullanım açısından önemine dikkat çekti, ayrıca adanın geneli için de kronikleşmiş bir sıkıntının kesin ve kalıcı çözümü olacağını vurguladı.

Böylesine büyük bir projeden rant sağlama peşine düşülmemesi ve “suya siyaset karıştırılmamasını” isteyen Özkaraşahin, su dağıtımı ve ilgili hizmetler konusunda ise belediyelerin devreye girmesini eleştirdi.

Özkaraşahin, araştırmalarına göre projenin ada üzerinde tamamına ulaşabilmesi için yaklaşık 450 milyon Euro gerektiğini ifade ederek, suyun yönetimine talip olan belediyelerin birçoğunun hizmet veremez durumda olduğunu savundu.

Her kurum ve her bireyin kendi bildiği ve en iyi bildiği işe odaklanmasının daha doğru olacağını ifade eden Özkaraşahin, “Belediyeler ve can suyundan rant peşinde olanlar lütfen bu işi ehline bıraksınlar” dedi.

Özkaraşahin, “denizleri, doğal ve siyasi engelleri aşarak can suyunu KKTC’ye ulaştıran Anavatan’a güven ve bağlılıklarını” vurgulayarak, “Anavatan’ın bu dev projenin devamında da ehil adımları atmaya devam edeceğinden zerre kadar şüphemiz yoktur” beklentisini paylaştı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.