1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TÜRKİYELİ UZMANLAR ANLATTI
TÜRKİYELİ UZMANLAR ANLATTI

TÜRKİYELİ UZMANLAR ANLATTI

Bugün ve cuma günü eğitim verecekler;

A+A-

Sağlık Bakanlığı’nın davetlisi olarak ülkede bulunan Türkiye Sosyal Güvenlik Kurumu heyeti “Sosyal Güvenlik Kurumu uygulamaları”nı anlattı.

Sağlık Bakanlığı ile Türkiye Cumhuriyeti Sosyal Güvenlik Kurumu arasında bir süre önce imzalanan protokol gereği sürdürülen çalışmalar çerçevesinde Türkiye SGK’dan bir uzman heyet, sistemin işleyişi hakkında bilgi ve eğitim vermek üzere Sağlık Bakanlığı’nın davetlisi olarak KKTC’ye geldi.

Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Türkiye Cumhuriyeti Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) heyeti, bugün Sayıştay Başkanlığı Konferans Salonu’nda, Bakanlık ve Devlet Hastaneleri yöneticilerine yönelik bir bilgilendirme yaptı.

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, bilgilendirme toplantısı öncesinde yaptığı konuşmada, sağlıkta dünyanın birçok ülkesinde yeniden yapılandırmaya gidildiğini belirterek, kendilerinin de bu yönde adımlar attıklarını anlattı.

Türkiye’de sağlık alanında ciddi yeniden yapılandırmalar gerçekleştiğini ifade eden Gülle, “SGK etkili ve ciddi bir kurum olarak KKTC’deki vatandaşlarının buradaki sağlık kurumlarından da hizmet alması için çalışıyor. Biz de aynı uygulamayı yapmaya çalışıyoruz” dedi.
 
Gülle çalışmanın Bakanlığın sağlık sistemi vizyonuna da katkı koyacağına inanç belirtti.

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle’nin konuşmasının ardından, SGK yetkilileri tarafından Sağlık Uygulamaları Tebliği (SUT), MEDULA ve aktif uygulamalar hakkında bilgi verildi.

Sağlık Bakanlığı bünyesindeki ilgili daire ve hastanelerdeki birimlere de bugün ve Cuma günü eğitim verileceği belirtildi.

Tak

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.