1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “TÜRKİYE’NİN AB ÜYELİĞİNİN YOLU KIBRIS SORUNUNUN ÇÖZÜMÜ”
“TÜRKİYE’NİN AB ÜYELİĞİNİN YOLU KIBRIS SORUNUNUN ÇÖZÜMÜ”

“TÜRKİYE’NİN AB ÜYELİĞİNİN YOLU KIBRIS SORUNUNUN ÇÖZÜMÜ”

Rum Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulidis, Türkiye’nin AB’ye tam üyeliği;

A+A-

 

Rum Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulidis, Türkiye’nin AB’ye tam üyeliğinin ancak Kıbrıs sorununun çözümüyle mümkün olabileceğini iddia etti.

Simerini gazetesi, Rum Sözcü Nikos Hristodulidis’le gerçekleştirilen ve dün ilk bölümü yayınlanan söyleşinin devamına bugünkü sayısında yer verdi.

Hristodulidis, Türkiye’nin AB katılım müzakerelerine devam edebilmesi için, AB üyesi bir devlet olan sözde “Kıbrıs Cumhuriyeti’nin” onayına ihtiyaç duyduğunu iddia ederek “Türkiye, ya Kıbrıs sorununu çözmeye karar verecek, ya da AB hedefinde bedel ödeyecek” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın müzakere masasına Kıbrıslı Türklerin tezlerini savunmak için geldiğini, işinin bu olduğunu ve bunu yaptığını vurgulayan Hristodulidis, müzakerelerin devam ettiğini ve her şeyin varılan sonuca göre değerlendirileceğini belirtti.

Söyleşisinde İsrail’le ilişkilere de değinen Hristodulidis, doğal gaz konusundaki müzakerelerin çöktüğü yönündeki iddiaları yalanladı.

İsrail’le enerji alanında diyalogun sürdüğünü vurgulayan Hristodulidis, en kısa sürede sonuca ulaşmayı umut ettiklerini belirtti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.