1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “TÜRKİYE’NİN ETKİN VE FİİLİ GARANTİSİ KIBRIS TÜRKÜ İÇİN VAZGEÇİLMEZ”
“TÜRKİYE’NİN ETKİN VE FİİLİ GARANTİSİ KIBRIS TÜRKÜ İÇİN VAZGEÇİLMEZ”

“TÜRKİYE’NİN ETKİN VE FİİLİ GARANTİSİ KIBRIS TÜRKÜ İÇİN VAZGEÇİLMEZ”

Kıbrıs Türkü için vazgeçilmez olduğunu ve asla pazarlık konusu yapılamaz...

A+A-

 

Ulusal Birlik Partisi’nde (UBP) 31 Ekim’de yapılacak Kurultay’da Genel Başkanlığa aday olacağını açıklayan Lefkoşa milletvekili Ersin Tatar, Türkiye’nin etkin ve fiili garantisinin Kıbrıs Türkü için vazgeçilmez olduğunu ve asla pazarlık konusu yapılamayacağını söyledi.

Ersin Tatar yaptığı yazılı açıklamada, Dışişleri Bakanı Emine Çolak’ın bir Rum gazetesine verdiği demeçte, Türkiye’nin etkin ve fiili garantisinden taviz verilebileceği izlenimi yaratabilecek ifadeler kullandığını iddia ederek bu durumu eleştirdi.

“Eğer doğruysa Sayın Çolak, ‘Garantiler çözümü geciktirmemeli, halkın bir kısmı Türk askerinin adadaki varlığının sembolik bir rakama indirilmesini isteyebilir’ diyerek, Kıbrıs Türkü’nün bir an önce çözüm olması için Türkiye’nin etkin ve fiili garantisinin devamından taviz verilebileceği ışığını yakmış ve büyük bir hataya düşmüştür.

Anavatan Türkiye’nin etkin ve fiili garantisinin devamı Kıbrıs Türkü için hayatidir. Yaşadıklarımız ve dünyada halen devam eden çatışmalar göstermiştir ki bu garanti sistemi yok edilir veya işlevsiz bir hale getirilirse gün gele çok ciddi can ve mal güvenliği sorunları yaşayacağız. Eğer bulunacak bir çözüm bizim güvenliğimizi ortadan kaldırma riski taşıyorsa Kıbrıs Türk Halkı buna asla evet diyemez, dememelidir.”

Kıbrıs konusunun her başlığının önemli olduğunu ancak bunlar içinde en hassas olunması gerekenin Türkiye’nin etkin ve fiili garantisi olduğunu ifade eden Tatar, “Sayın Çolak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Dışişleri Bakanı olarak öncelikle kendi halkının ve Devleti’nin güvenliğini, hak ve çıkarlarını düşünmek ve korumak zorundadır” dedi.

Tatar, Dışişleri Bakanı Çolak’ı bir an önce Türkiye’nin etkin ve fiili garantisinin devamının Kıbrıs Türk tarafı için vazgeçilmez olduğunu net bir şekilde ortaya koymaya çağırdı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.