1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “TÜRKİYE’NİN GARANTÖRLÜĞÜ OLMAZSA OLMAZIMIZDIR”
“TÜRKİYE’NİN GARANTÖRLÜĞÜ OLMAZSA OLMAZIMIZDIR”

“TÜRKİYE’NİN GARANTÖRLÜĞÜ OLMAZSA OLMAZIMIZDIR”

Kabul edilemez bir durum ...

A+A-

Ulusal Birlik Partisi Genel Başkan adayı, Girne Milletvekili Ünal Üstel,  Kıbrıs’ta çözüm müzakerelerinin devam ettiği süreçte Rum kesimine iyi niyet çağrısı yaptı ve Kıbrıslı Türkler’in asla vazgeçemeyeceği bazı değerleri olduğunu vurguladı. Üstel, “Türkiye’nin garantörlüğü olmazsa olmazımızdır” dedi.

Seçim Ofisinden verilen bilgiye göre, kurultay çalışmaları çerçevesinde Boltaşlı, Derince, Adaçay, Esenköy, Dipkarpaz, Gelincik, Kaleburnu, Kuruova, Avtepe, Taşlıca, Sipahi, Balalan, Pamuklu, Bafra, Çayırova, Kalecik, Tuzluca, Zeybekköy ve Mehmetçik’te partililerle buluşan Üstel, vatandaşların Kıbrıs müzakere süreci konusunda sorularını yanıtladı.

Son günlerde garantörlük konusunda önemli gelişmeler yaşandığına dikkat çeken Üstel, adada Türkiye’nin garantörlüğünün kaldırılması için uluslar arası bir oyun oynandığını bunu kabul etmenin mümkün olmadığını söyledi.

Müzakerelerde özellikle mülkiyet konusunda büyük karışıklıklar yaşandığını savunan Üstel, Kıbrıs Türkünü toprağından edecek, yeniden göçmen durumuna sokacak bir anlaşmayı onaylamanın mümkün olmadığını bu yüzden toplumun süreç hakkında sürekli bilgi sahibi olmasının kaçınılmaz olduğunu kaydetti. Üstel, ‘evinden ve toprağından olacak insanımız böyle bir anlaşmaya asla onay vermeyecektir’ şeklinde konuştu.

Kıbrıslı Rum yöneticilerinin söylemlerinde sürekli olarak Anadolu’dan gelen insanımıza ‘yerleşik’ tabirini kullandığını ve bunun asla kabul edilmeyeceğini ifade eden Üstel, şöyle konuştu:

“Anadolu’nun çeşitli bölgelerinden yıllar önce Kıbrıs’a gelen bütün insanlarımız bu ülkenin de gerçek vatandaşlarıdır. Onların tekinin bile geri gönderilmesi söz konusu olamaz zaten Kıbrıs Türkü de böyle bir anlaşmanın altına imza atmaz. Bütün vatandaşlarımız bu konuda müsterih olsunlar.”

“HALKI KORKUTARAK ÇÖZÜME ULAŞMA BU ÜLKE İNSANINA YAPILAN EN BÜYÜK KÖTÜLÜKTÜR”

Hükümet ortaklarından CTP-BG Genel Başkanı Mehmet Ali Talat’ın Kıbrıs sorunuyla ilgili yaptığı bir açıklamada Kıbrıs sorununun “oldu-bitti”ye getirilmek istendiğinin bir göstergesi olduğunu ileri süren Üstel, müzakere sürecinde UBP yönetimini pasif kalmakla suçladı ve bunun kabul edilemez bir durum olduğunu savundu. Üstel bu konudaki görüşlerini de şöyle dile getirdi;

“UBP bu ülkenin en köklü ve güçlü partisidir. Ancak son üç seçimde parti içi çekişmeler ve yönetim başarısızlıkları nedeniyle başarısız sonuçlar alınmıştır. Şunun bilinmesini özellike isterim ki; UBP 31 Ekim kurultayının hemen sonrasında eski gücüne kavuşacak ve tek başına iktidara gelecek bir yapıya kavuşturulacaktır. Bu da demektir ki UBP Kıbrıs sorununda baş eğen ve sadece gelişmeleri izleyen bir parti olmaktan çıkıp yönlendirici bir parti konumuna gelecektir, bundan kimsenin kuşkusu olmasın. UBP her zaman Kıbrıs Türkü’nün sigortası olmuştur olmaya da devam edecektir.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.