1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TÜRKİYE’NİN İLERLEME RAPORUNA RUMLARDAN TEPKİ
TÜRKİYE’NİN İLERLEME RAPORUNA RUMLARDAN TEPKİ

TÜRKİYE’NİN İLERLEME RAPORUNA RUMLARDAN TEPKİ

Avrupa Parlamentosu’nun (AP) Türkiye raportörü;

A+A-

Avrupa Parlamentosu’nun (AP) Türkiye raportörü Ria Oomen-Rujten’in hazırladığı ve dün AP genel kurulunda 153’e karşı 475 oyla onaylanan Türkiye ilerleme rapor Rum Avrupa milletvekilleri Eleni Theoharus ve Takis Hacigeorgiu’nun tepkisini çekti.

Alithia’nın haberine göre Rum Avrupa Milletvekili Eleni Theoharus  ilerleme raporunda Avrupa Halk Partisi’nin ve Rum Yönetimi’nin Kıbrıs sorunu ve Barış İçin Ortaklık’la ilgili tezlerinin önemli ölçüde ihmal edildiğini, yine Rum Avrupa Milletvekili Takis Hacigeorgiu’nun da raporda Kıbrıs sorunuyla ilgili paragrafta ve ilgili başka noktalarda “ciddi  belirsizlikler ve yanlışlar olduğunu” iddia etti.

Rum Avrupa Milletvekilleri yayımladıkları yazılı açıklamalarında, raporda olduğunu savundukları “ihmal, belirsizlik ve yanlışları düzeltmek” için değişiklik önerdiklerini ancak önerilerinin kabul edilmediğinden yakındılar.

Simerini haberi “Türkiye’nin AB Tarafından Değerlendirme Raporunda AB’nin İlkeleri Çiğnendi... Kıbrıslı Avrupa Milletvekilleri Türk Dostu Renkteki Metni Reddetti Ancak Genel Kurul Onayladı” başlığıyla aktardı.

Fileleftheros “Avrupa Parlamentosu: Her Zevke Uygun Karar... Maraş’ın İadesi, Askerlerin ekilmesi ve Doğrudan Ticaret-Sermayenin Dondurulması... Türkiye’yle İlgili Rapor 475 Oyla Geçti” başlığını attı.

Hem Türkiye’yi hem de Rum Yönetimi’ni memnun etmek maksadıyla “her zevke uygun” bir rapor hazırlandığını savunan gazete AP Genel Kurulu’ndaki oylamada, AP’de bulunan 6 Rum milletvekilinin 6’sının da oylamada ret oyu verdiğini haberine ekledi.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.