1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. TÜRKİYE'NİN İLK FİDAN BORSASI
TÜRKİYE'NİN İLK FİDAN BORSASI

TÜRKİYE'NİN İLK FİDAN BORSASI

Orman ve Su İşleri Bakanlığınca yapımı tamamlanan 113 eser arasında yer alan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ankara'da düzenlenen toplu açılış töreniyle hizmete giren Tanıtım ve Sergileme Fidanlığı için Sapanca ilçesinde de tören düzenlendi.

A+A-

ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞINCA YAPIMI TAMAMLANAN 113 ESER ARASINDA YER ALAN, BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN TARAFINDAN ANKARA'DA DÜZENLENEN TOPLU AÇILIŞ TÖRENİYLE HİZMETE GİREN TANITIM VE SERGİLEME FİDANLIĞI İÇİN SAPANCA İLÇESİNDE DE TÖREN DÜZENLENDİ

Orman ve Su İşleri Bakanlığınca yapımı tamamlanan 113 eser arasında yer alan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ankara'da düzenlenen toplu açılış töreniyle hizmete giren Tanıtım ve Sergileme Fidanlığı için Sapanca ilçesinde de tören düzenlendi.

Törende konuşan Sakarya Valisi Mustafa Büyük, fidanlığın tanıtım ve borsa işlevlerini yerine getirebilmesi için yapılması gerekenler olduğunu söyledi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığının yanı sıra Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) tarafından da destek sağlandığını ifade eden Büyük, "Bu fidanlığın işletmesinin sağlanabilmesi için MARKA Kalkınma Kurulu Başkanı Akgün Altuğ ve Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Kösemusul, katkıda bulundu. Burada oluşturulacak işletme modeline Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yapılan 5 milyon liralık katkı kadar, Güdümlü Destek Projesi çerçevesi çerçevesinde MARKA tarafından da 5 milyon lira destek verilmesi prensipte kararlaştırıldı" diye konuştu.

TEM otoyolu inşaatı sonrası atıl duran arazinin fidanlık haline getirildiğini anlatan Sapanca Belediye Başkanı İbrahim Uslu ise Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Sakarya Valiliği, SATSO, Orman Bölge Müdürlüğü ve çeşitli birliklerin yaptığı çalışmalar sonrası ortaya güzel ve bölgeye katkı sağlayacak eser çıktığını dile getirdi.

Sadece Türkiye için değil Ortadoğu ve Türki cumhuriyetler için de güzel bir bitki mezatının oluşturulacağına dikkati çeken Uslu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Orman ve Su İşleri Bakanımızla bu arazinin tahsisi için görüşme gerçekleştirmiştik. Sağ olsun, o da gerekli talimatları verdi ve bugün Sapanca Tanıtım ve Sergileme Fidanlığı'nın açılışını yaptık. Burası Türkiye'de bir ilk ve umuyorum büyüyerek devam edecek. Fidanlık, alıcı ile satıcının buluştuğu alan olarak hizmet edecek. Bunun yanında istihdam da sağlayacak. İnşallah profesyonel yönetimle de güzel çalışma yapılarak başta bölgemiz olmak üzere ülkemize güzel katkılar sağlayacak."

Yanık köyünde 220 dönüm arazi üzerinde kurulan fidan borsasında 12 sergileme alanı, 3 yükleme ambarı ve idari binalar bulunuyor.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.