1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TÜRKİYE’NİN KKTC’YLE İMZALADAĞI BELGE İLE İLGİLİ İDDİALAR!
TÜRKİYE’NİN KKTC’YLE İMZALADAĞI BELGE İLE İLGİLİ İDDİALAR!

TÜRKİYE’NİN KKTC’YLE İMZALADAĞI BELGE İLE İLGİLİ İDDİALAR!

İddialara göre bu belge;

A+A-

Türkiye’nin KKTC’yle 2011 yılında imzalanan Kıta Sahanlığı Sınırlandırma Anlaşması çerçevesinde KKTC ile Türkiye arasındaki kıta sahanlığına ilişkin koordinatları içeren bir belgeyi, onaylanması için BM’ye sunduğu iddia edildi.

Fileleftheros gazetesi, “Her Şeyi Havaya Uçuruyorlar – Diyaloğa Türk Torpili – Kıta Sahanlığı Konusunda BM’ye Belge ve Mülkiyette Hareketler” başlıkları altında manşet ve iç sayfalarında geniş yer verdiği haberinde, Türkiye’nin KKTC’yle imzaladığı anlaşmaya ilişkin BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon’a resmi belge gönderdiğini iddia etti.

Habere göre Türkiye, 10 Nisan 2014 tarihli belgeyle (TURKUNO DT/4513427) KKTC ile Türkiye arasındaki kıta sahanlığında belirlenen 27 sınır koordinatlarını sundu ve bu koordinatların Deniz Hukuku Bülteni’nde (Law of the Sea Bulletin) resmen yayınlanmasını istedi.

Gazete, Türkiye’nin ayrıca, deniz sınırları ve bölgelerini içeren BM Deniz Hukuku Bölümü’nün (DOALOS) internet sitesinde de yayınlanmasını talep ettiğini belirtti.

Gazete, Türkiye’nin bu hareketiyle, Kıbrıs sorununda müzakerelerin devam ettiği bir sırada “oldu bittiler empoze etmeye” çalıştığını ve Kıbrıs sorunu müzakerelerinin başarısız olması durumuna hazırlandığını öne sürdü.

Haberde, Taşınmaz Mal Komisyonu’nun Kıbrıslı Türklerden de başvuru kabul etmeye başlayacak olmasının da yeni oldubittiler yaratma ve KKTC’nin düzeyini yükseltme çabalarından biri olduğu iddia edildi.

Tak

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.