1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TÜRKİYE’NİN SEÇİLEMEMESİ
TÜRKİYE’NİN SEÇİLEMEMESİ

TÜRKİYE’NİN SEÇİLEMEMESİ

Türkiye’nin BM Güvenlik Konseyi geçici üyeliğine dün yapılan seçim sonucunda seçilememesi!

A+A-

 

Rum basını, Türkiye’nin BM Güvenlik Konseyi geçici üyeliğine dün yapılan seçim sonucunda seçilememesi haberine geniş yer verdi.

Alithia gazetesi “BM Güvenlik Konseyi’nde Türkiye’nin Ezici Yenilgisi” başlıklı haberinde Türkiye’nin, BM Genel Kurulu’nda Güvenlik Konseyi geçici üyeliğine seçilmeyi başaramadığını ve ezici bir yenilgiye maruz kaldığını savundu.

Oylama sürecine geniş bir şekilde yer veren gazete, Türkiye’nin Güvenlik Konseyi’nde yer alması durumunda Güney Kıbrıs için olumsuz bir gelişme olacağını, Türkiye’nin Konsey üyesi olarak Kıbrıs sorununa ilişkin görüşmelerde sorun yaratacağını da savundu.

Gazete ayrıca “Türkiye’nin yenilgisinin”, Türkiye’nin hemen hemen kesin olarak seçileceğini düşünen  TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu için  “darbe” olduğunu ileri sürdü.

Simerini gazetesi, ilgili haberi “Türkiye’nin Ezici Yenilgisi” şeklinde verirken; Fileleftheros gazetesi “İspanya Kazandı Türkiye Kaybetti”; Haravgi gazetesi ise “Türkiye BM Güvenlik Konseyi’ne Giremedi”  başlığını kullandı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.