1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “TÜRKİYE’YE GÜVENMİYORUZ”
“TÜRKİYE’YE GÜVENMİYORUZ”

“TÜRKİYE’YE GÜVENMİYORUZ”

Türkiye’ye güvenmek zorunda oldukları mesajlarına Rum tarafından tepki ve cevap geldi!

A+A-

Bir Rum gazetesinde dün yayınlanan röportajında Rumlara, Türkiye’ye güvenmek zorunda oldukları mesajını veren ABD’nin Güney Kıbrıs’taki Büyükelçisi John Koenig’e Rum tarafından tepki ve cevap geldi.

Fileleftheros ABD Büyükelçisinin Fileleftheros’a Röportajı Tepkilere Neden Oldu” başlıklı haberinde Rum siyasi partilerinin Koenig’in “Türkiye’ye güvenmek zorundasınız” sözüne tepki açıklamalarına yer verdi.

Gazeteye göre DİKO, yayımladığı açıklamada “ABD Büyükelçisinin, bizi Türkiye’ye güvenmeye çağıran sözleri en azından talihsizdir” ifadesine yer verdi ve şu iddialarda bulundu:

“Kendisine şu cevabı vermek zorundayız: Türkiye müzakere masasına gelmeyi reddederken, işgali müzakere etmeyi reddederken, kolonizasyonu, güvenliği ve toprağı müzakere etmeyi reddederken, Kıbrıs Helenizm’inin Türkiye’ye güvenmesi zordur. Kıbrıslı Türk Müzakereci bize, toprakta çok kötüsünün olacağını ima ederek Maraş’ı ve Annan haritasını unutmamız gerektiğini söylerken Türkiye’ye güvenmemiz zordur.”

DİKO açıklamasında, “Ankara’nın, Kıbrıslı Rumları meşgul eden ve endişelendiren konuları müzakere etmeyi reddedip sadece kendisini ilgilendiren konuları, yani yönetimi ve bugünkü kullanıcıların, malları ellerinde tutmalarını müzakere ettiğini birinci elden biliyor olmasına karşın Kıbrıslı Rum Müzakereci Andreas Mavroyannis’in, Kıbrıs sorunundaki dinamiğin yitirilmemesi gerektiğinden söz ettiğine” dikkat çekti.

EURO.KO tarafından yayımlanan açıklamada “Amerikan diplomatın telkinleri, Kıbrıs halkını kendisine güvenmeye ikna etmek için fiili işbirliği ve samimiyet hareketlerinde bulunması için Ankara’ya yönelik olmalıydı. Maalesef böyle bir şey yok” iddiasında bulunuldu.

Ekologlar ve Çevreciler Hareketi Amerikan Büyükelçi’nin “kabalık ettiği” iddiasında bulunarak “sözde Kıbrıs sorununa sözde Amerikan ilgisi yok değilse bile en azından yanlış istikamettedir ve tehlikelidir” görüşünü ortaya koydu.

Vatandaşlar İttifakı açıklamasında ise şu görüşler ortaya konuldu: “Amerikan Büyükelçi Türk tahrikkarlığına müsamaha istiyor. Büyükelçi müdahale edip Türkiye’yi yeniden hizaya sokmak yerine bizden susmamızı ve Türk tahriklerine tepki göstermememizi istiyor. Kıbrıs’ın güvenlik meselelerine NATO’nun karışmasına karşıyız”

Simerini Rum siyasi partilerinin tepki açıklamalarını “Telkinler Yanlış İstikamete... Amerikan Büyükelçinin Röportajında Söylediklerinden Hoşnutsuzluk... John Koenig Kıbrıs Rum Tarafını, Doğal Gazın Boru Hattıyla Türkiye Üzerinden Taşınması Konusunda Türkiye’ye Güvenmeye Çağırdı... Partiler ABD Büyükelçisini Türkiye’ye Yönelmeye Çağırıyor” başlık ve spotlarıyla okurlarına aktardı.

Tak

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.