1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TÜRKİYE'YE İADE EDİLDİ!
TÜRKİYE'YE İADE EDİLDİ!

TÜRKİYE'YE İADE EDİLDİ!

Uyuşturucu sanığı Türkiye’ye iade edildi!

A+A-

Bakanlar Kurulu “Suçluların Geri Verilmesi, Mahkeme İlamlarının Karşılıklı Tenfizi ve Adli Yardımlaşma Yasası”na atıfta bulunarak karar üretti

 

Emine UYSAL

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde çoğunluk kararıyla 713 adet extacy türü uyuşturucu hap tasarrufundan suçlu bulunup, 5 yıl hapis cezasına çarptırılan Doğan Turgut, Türkiye’ye iade edildi.

Doğan Turgut’un, mahkum olduktan dört ay sonra Bakanlar Kurulu kararıyla “Suçluların Geri Verilmesi, Mahkeme İlamlarının Karşılıklı Tenfizi ve Adli Yardımlaşma Yasası” kapsamında iade edilmesine karar verildi.

Aralık 2016’da Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde 713 adet "Kanunsuz uyuşturucu madde (hap) tasarrufu" suçuyla itham edilen 23 yaşındaki Doğan Turgut’un suçlamaları kabul etmemesi nedeniyle yapılan duruşmaların ardından mahkeme, sanığı oyçokluğu kararıyla suçlu bulmuş ve 5 yıl hapis cezasına çarptırmıştı.

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti Başkanı Ömer Güran, Yargıç Gökan Asafoğulları ile altına imza koyduğu mahkumiyet kararının ceza takdirini açıklamıştı.

Yargıç Meltem Dündar, Güran ve Asafoğulları’nın aksine, sanığın suçlarının şüpheden ari olarak ispatlanamadığına bulgu yaparak beraat etmesi yönünde karar üretmişti.

Davada ceza kararını açıklayan Başkan Ömer Güran, “Sanığın işlemiş olduğu suç, 18 yıla kadar hapislik öngören çok ciddi ve vahim suçlardandır. Genelde halkımızı, özelde de gençlerimizi kemiren uyuşturucu suçlarına karşı mahkeme, üzerine düşen görevi yerine getirmekte kararlıdır” demişti.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.