1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TÜRKİYE’YE KAÇAK İÇKİ SATTILAR
TÜRKİYE’YE KAÇAK İÇKİ SATTILAR

TÜRKİYE’YE KAÇAK İÇKİ SATTILAR

“Gümrüksüz mal ihracatı” ve “Gizli ittifakta bulunma” suçlamalarıyla dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlı Nalbantoğlu ile Erşe teminata bağlanarak serbest bırakıldı.

A+A-

Tatlısu’da gümrüğe beyan edilmemiş 20 kasa alkollü içkiyi yasa dışı yollardan Türkiye’ye götürüp satan Burak Nalbantoğlu ile gizli ittifakta bulunduğu Mehmet Erşe gözaltına alındı. “Gümrüksüz mal ihracatı” ve “Gizli ittifakta bulunma” suçlamalarıyla dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlı Nalbantoğlu ile Erşe teminata bağlanarak serbest bırakıldı.

Yasa dışı yollardan Türkiye’ye götürdüğü içkileri sattı…
Olayın tahkikat memuru Polis Çavuşu Feray Seracı, zanlı Burak Nalbantoğlu’nun 2012 yılı Ağustos-Eylül ayları arasında 20 kasa alkollü içkiyi gümrüğe beyan etmeyerek kendisine ait Amerika bandıralı yelkenli teknesi ile yasa dışı yollardan Türkiye’ye götürüp sattığını ve kazanç elde ettiğini açıkladı. Seracı, zanlı Nalbantoğlu’nun Türkiye’de yanına aldığı zanlı Mehmet Erşe ile birlikte 17 Nisan tarihinde Tatlısu limanına geri geldiğini belirterek, zanlı Nalbantoğlu ile Erşe’nin yine Türkiye’ye 20 kasa alkollü içkiyi götürüp satmak için anlaştıklarını ve suç işlemek için gizli ittifakta bulunduklarını açıkladı. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın tamamlandığını belirten Seracı, zanlıların uygun bir teminata bağlanarak serbest bırakılmasını talep etti.

155’e atılan yardım mesajı yüzünden yakalandılar…
Elde edilen bilgilere göre zanlı Burak Nalbantoğlu ile Mehmet Erşe, Türkiye’ye kaçak alkollü içki götürürken kendilerinden şüphelenilmemesi için Türkiye’den iki bayan getirerek olaya alet ettiler. Zanlı Nalbantoğlu’na ait olan ve limandan açıkta demirli bulunan yelkenli gemide 6 gün boyunca mahsur kalan iki bayan, zanlıların erzak alışverişi için gemiden ayrılmasını fırsat bilerek 155’e yardım çağrısı gönderdi. Çağrı üzerine harekete geçen polis ise yelkenli tekneye gelince iki bayan zanlıların işledikleri suçu polise anlatması üzerine olay gün yüzüne çıktı.

Tutuksuz yargılanacaklar…
Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Banu Soyer, zanlı Burak Nalbantoğlu ile Mehmet Erşe’nin pasaport ve seyahat belgelerine el konularak KKTC dışına çıkışlarının men edilmesine, 1’er KKTC vatandaşının 15’er bin TL şahsi kefalet senedi imza etmesine ve zanlı Erşe’nin ayrıca haftada 1 gün en yakın polis karakoluna giderek ispatı vücutta bulunmasına emir verdi.

Kaynak:Yeni Düzen

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.