1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TÜRKİYE'YE KIBRIS SORUNUYLA İLGİLİ SÜRPRİZ OLABİLİR!
TÜRKİYE'YE KIBRIS SORUNUYLA İLGİLİ SÜRPRİZ OLABİLİR!

TÜRKİYE'YE KIBRIS SORUNUYLA İLGİLİ SÜRPRİZ OLABİLİR!

Türkiye'ye Kıbrıs sorunuyla ilgili sürpriz olabilir!

A+A-

 

Avrupa Parlamentosu AP taslak Türkiye raporuyla ilgili Türkiye büyük sürprizlerle karı karşıya bırakılacağı belirtiliyor.Kapalı kapılar ardında AP’deki siyasi gruplar rapora yönelik verilen 442 değişiklik önergesiyle ilgili sıkı pazarlık yapıyor.

Verilen değişilik önergeleriyle Türkiye’yi AB yolunda cesaretlendirmekten uzak bir hale getirilmeye çalışılan taslak rapor ile ilgili Ankara’ya sert eleştiriler getiriliyor.

Türkiye’nin AP’deki son seçimler sonrası oluşan tabloya karşı yeni bir srateji belirlememesinin Ankara’ya zorda bırakacağının altı çiziliyor.

Kıbrıs sorunuyla ilgili sürpriz olabilir

Bununla birlikte Kıbrıslı Rumların Rusya’ya askeri üs verme girişimi ile Moskova,Çin ile yakınlaşma eğilimleri konusunda AP’deki İngiliz ve Skandinav parlamenterlerin girşimiyle Doğrudan Ticaret Tüzüğü ile yeni gelişmelerin olabileceği ileri sürülüyor.

Çok sert bir Türkiye raporu bekleniyor

ABHaber’e konuşan AP gözlemcileri bu yılkı AP Türkiye raporunun son anda bir değişilik olmaması durumunda çok sert olmasının beklendiğini rapora yönelik verien sert değişilik önergeleri konusunda AP’de genel bir uzlaşı olduğunun altını çziyorlar.

Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu toplantısının iptalinin ise AP’deki Türkiye karşıtları tarafından şimdiden kullanılmaya başlandığına işaret eden AP gözlemcileri bu gelişmenin raporun daha da sertleştirilmesi için kullanılacağına dikkat çekiyorlar.
 


abhaber

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.