1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TÜRKLER BİZE SIĞINMAK İSTERLERSE REDDETMEYİZ
TÜRKLER BİZE SIĞINMAK İSTERLERSE REDDETMEYİZ

TÜRKLER BİZE SIĞINMAK İSTERLERSE REDDETMEYİZ

Türkler Bize Sığınmak İsterlerse Reddetmeyiz

A+A-

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, Türkiye’nin, Kıbrıs’ın kuzeyinde mutlak egemen, güneye de ortak olma tehlikesinden söz ederek, kendine göre olası gelişmelerden söz etti.
Kıbrıs Cumhurişyeti vatandaşı 114 bin Kıbrıslı Türk’ün bulunduğunu iddia eden Anastasiadis “gelecekte Türkiye kuzeyde egemen olursa, Kıbrıs Cumhuriyeti vatandaşı Kıbrıslı Türkler de güneye sığınmak isterse onları reddedemeyiz”dedi
Anastasiadis, Geçen zamanın, ne yazık ki çözümün ana bileşenlerini dahi değiştirdi, üstelik bunları iyi yönde değil, kötü yönde değiştirdi” diyerek özetle şöyle konuştu:
“Bir zamanlar yerleşikler (TC kökenliler) yoktu. Bir zamanlar sadece örneğin şu an karşı karşıya bulunduğumuz yerleşikler sorunu değil, işgal altındaki bölgelerin Türkleşmesi, kültürel mirasın tahribatı ve bizzat Kıbrıs Türk toplumu içerisinde yeni koşullar ve algılar meydana gelmesi sorunu da yoktu.
Atalarının topraklarına, köylerine geri dönmeyi tercih eden ve mahkeme kararlarıyla kendilerine mülklerini iade etmeye mecbur kaldığımız ne kadar Kıbrıslı Türk varsa, onların da benzer bir korumaya sahip olması gerekecek. Şu an Kıbrıs (Cumhuriyeti) vatandaşlığına sahip olan 114 bin Kıbrıslı Türk vardır.
Dolayısıyla eğer yarın, yani gelecekte (yarın derken belli bir sürenin geçmesinden bahsediyoruz) böyle bir aşırı nüfus ortaya çıkar veya işgal altındaki bölgelerde demografi bozulursa, umutsuzluk, zayıflık, toplumsal kargaşa ve/veya ekonomik yoksulluk ortaya çıkarsa, (Ankara hükümetinin politikaları aracılığıyla) Kıbrıslı Türklerin, ata topraklarına geri dönmeye teşvik edilmeleri ihtimal dışında değildir. Hiç kimsenin onları reddetmesi mümkün olmayacak. Kıbrıslı Rum göçmenler ikinci veya üçüncü kez göçmen olacak ve Türkiye Kuzey’de mutlak egemen, Güney’e de ortak olacak. Bunlar var olan tehlikelerdir. Ki bir liderin bunları ölçüp tartması, göz önüne alması gerekir. İzleyeceği yolun da buna uygun olması gerekir.”

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.