1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “TÜRKLERİN İNGİLTERE'YE KATKISI BÜYÜK"
“TÜRKLERİN İNGİLTERE'YE KATKISI BÜYÜK"

“TÜRKLERİN İNGİLTERE'YE KATKISI BÜYÜK"

İngiltere'nin başkenti Londra'da çok sayıda Türk'ün yaşadığı Kuzey Enfield bölgesinin Muhafazakar Partili Milletvekili Nick De Bois, Türklerin İngiltere’ye katkısının çok büyük olduğunu belirterek, İngiltere'de daha fazla Türk vatandaşı görmek istediğini

A+A-

MUHAFAZAKAR PARTİLİ VE LONDRA'DA ÇOK SAYIDA TÜRK'ÜN YAŞADIĞI KUZEY ENFİELD BÖLGESİNİN MİLLETVEKİLİ DE BOİS:

"İNGİLTERE'DE DAHA FAZLA TÜRK VATANDAŞI OLMASINI İSTİYORUM ÇÜNKÜ ÜLKEYE KATKILARI ÇOK BÜYÜK"

"ÇOĞU ÜLKE İSTEMESE DE BİZ TÜRKİYE'NİN AB'YE KATILMAK İSTEDİĞİ SÜRECE, AB'YE GİRMESİNİ İSTİYORUZ"

 İngiltere'nin başkenti Londra'da çok sayıda Türk'ün yaşadığı Kuzey Enfield bölgesinin Muhafazakar Partili Milletvekili Nick De Bois, Türklerin İngiltere’ye katkısının çok büyük olduğunu belirterek, İngiltere'de daha fazla Türk vatandaşı görmek istediğini söyledi.

Bu ay Avrupa Parlamentosu (AP), gelecek yıl mayısta da genel seçimler için sandık başına gitmeye hazırlanan İngiltere'de, koalisyon hükümetinin büyük ortağı Muhafazakar Partili De Bois, İngiliz Parlamentosu'ndaki ofisinde Anadolu Ajansı muhabirinin sorularını yanıtladı.
Ankara Anlaşması nedeniyle İngiltere'de binlerce Türk vatandaşının yaşadığını belirten Bois, "Bu, İngiltere ve Türkiye hükümetleri arasında imzalanmış bir anlaşma. Ben İngiltere'de daha fazla Türk vatandaşı olmasını istiyorum çünkü ülkeye katkıları çok büyük. Bu bizim tercihimizdi, buna biz karar verdik" dedi.

Kuzey Enfield Milletvekili De Bois, AB'nin reforma ihtiyacı olduğunu belirterek, "İstihdam yaratan, bizi hırslandıran bir Avrupa'ya sahip olabilirsek o zaman mutlu olurum ancak şu anda ceza adaleti işlerimizi onlar yürütmek istiyor. Ben bunu istemiyorum, ben yasalarımızın İngiltere'de yapılmasını istiyorum. Sınırlarımızı kontrol ediyorlar. Hayır, ben sınırlarımızı kontrol etmelerini istemiyorum. Bu ülkeye kimin girip, kimin çıktığına bizim karar vermemizi istiyorum" diye konuştu.

De Bois, Avrupa Birliği ve göçmen karşıtı görüşleriyle bilinen Birleşik Krallık Bağımsızlık Partisi'nin (UKIP) politikadan bıkmış seçmeni tarafına çekmeye çalıştığını iddia etti.

Çoğu Britanyalının AP seçimlerini ciddiye almadığını savunan De Bois, "Siyasetten bıkmış bu kişiler, UKIP'e oy vermeyi hükümete ve ülkedeki diğer büyük partilere karşı düzenledikleri demokratik protesto olarak görüyorlar. Bu bakımdan, burada sorun yaşayacağımızı düşünüyorum. Oyları hakkında endişeye kapılmıyorlar. Çünkü bu oyun bir sonraki İngiltere Başbakanı'nı seçmeyeceğini biliyorlar" ifadelerini kullandı.

"TÜRKLER, KÜRTLER, KIBRISLILAR, HERKES AKTİF OLARAK SİYASETİN İÇİNDE"-

Kendisinin Türkiye dostu olduğunu vurgulayan De Bois, "Çoğu ülke istemese de biz Türkiye'nin AB'ye katılmak istediği sürece, AB'ye girmesini istiyoruz. Türkiye'nin bizi eleştiren bir dost olarak kabul etmesi gerekli çünkü ben de Türkiye'yi eleştiren bir dost olarak görmek isterim ve dostlar bunu yapar" ifadelerini kullandı.

İngiltere'deki Türk toplumunun siyasette ve sosyal yaşamda aktif olarak yer almasına ilişkin çalışmalar yürüttüğünü belirten De Bois, "Türkçe konuşan toplumlar açısından Enfield, siyasete girmek için harika bir yer. Türkler, Kürtler, Kıbrıslılar, herkes aktif olarak siyasetin içinde" dedi.

Bölgesinde, yaşam kalitesi, toplum sağlığı ve özellikle şeker hastalığına dikkati çekmeyi amaçladığını kaydeden De Bois, "Zaman zaman düzenlediğimiz toplumu bilinçlendirme toplantılarına dil problemi sebebiyle Türkçe konuşan toplumdan az katılım oldu. Bu sefer özel bir çaba harcadık, onlara ulaşacağız. Türkçe konuşan toplumun etkinliklere dahil olması için Türkçe ilanlar da hazırladık. Toplantılar süresince çevirmenlerimiz olacak. Toplum sağlığı, iş bulma ve küçük şirketler kurma üzerine oturumlar yapacağız" diye konuştu.

"YAPTIĞIM ŞEY YÜZÜNDEN LAF İŞİTTİM"

Milletvekili De Bois, İngiltere'nin AB'de kalıp kalmamasına siyasiler değil, halkın karar vermesi gerektiğini söyledi. De Bois, İngiltere'nin AB üyeliğini referanduma götürme kararının 2011'den önce Muhafazakar Parti'nin politikası olmadığını hatırlatarak, "Benim liderliğimde 91 Muhafazakar Partili milletvekili, ülkenin AB üyeliğinin referanduma götürülmesini isteyen hükümete karşı muhalif olduk. Sayımız çok fazla olduğundan politikalarını değiştirdiler. Bu duruş, tartışma başlattı ve Başbakan Cameron sonunda fikrini değiştirdi. 2011'de muhaliftim, yaptığım şey yüzünden laf işittim, şimdi komik geliyor" diye konuştu.

İngiltere Başbakanı David Cameron, lideri olduğu Muhafazakar Parti'nin gelecek yılki genel seçimi kazanması halinde, İngiltere'nin AB üyeliğini referanduma götürmek istiyor. Cameron, AB'nin reforma ihtiyacı olduğunu, aksi halde birlikten çıkılması gerektiğini savunurken, koalisyon hükümetinin küçük ortağı Liberal Demokrat Parti ve muhalefetteki İşçi Partisi ise referandumun ekonomide belirsizliklere ve istikrarsızlığa neden olabileceğine dikkati çekiyor.

                                                                                                                            TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.