1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TUTKUNU OLDUĞUMUZ TADIN ARKASINDAKİ İSİM!
TUTKUNU OLDUĞUMUZ TADIN ARKASINDAKİ İSİM!

TUTKUNU OLDUĞUMUZ TADIN ARKASINDAKİ İSİM!

Kıbrıs 7/24 olarak paylaşmaya başladığımız başarı öyküleri özel röportaj serimize, bu kez de tutkunu olduğunuz bir tadın arkasındaki isim ile devam ediyoruz;

A+A-

Bir çok kişi tarafından sevilen ve tercih edilen lezzetlere sahip Pizza Town’un direktörü Latif Kılınç’a biz soruyoruz, o anlatıyor;

 

 

 

Latif Kılınç kimdir, bize kendinizden bahseder misiniz?

Trakya Üniversitesi, Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Mezunuyum. Üniversite yıllarında garsonluk yaparak okudum. Yaptığım işi seçmemdeki en büyük sebep Kıbrıs’a yenilik getirmek ve halkımızı kaliteli bir hizmetle buluşturmaktı. Bunu sağlayan yeterli sayıda işletme olmaması da üzücü bir durum olduğu için, iyi bir şeyler yapma yolunda bu isteğime yön verdi.

latif-bey.jpg

Pizza Town’un hikâyesini bizimle paylaşabilir misiniz?

Üniversite eğitimimi tamamladığım zaman, ülkemize geri dönüm. Döndüğüm zaman devlet dairesi kadrosuna giremedim. Üniversitede öğrencilik hayatımda çeşitli restaurantlarda garsonluk yaptığım için aslında içinde bulunduğum bir sektördü diyebilirim. Buna ek olarak fast food olarak pizzayı çok seviyordum. Üniversiteyi bitirdiğimde ve Kıbrıs’a geri döndüğünde okuduğum bölüm sonrası, iş konusunda olanak bulamadım.

İş hayatına atılma konusunda zaman kaybetmek istemedim.  Özel ustalardan fast foodlarla ilgili eğitim aldım.  Sonrasında Tatlısu köyünde küçük bir bakkal ve fastfood açtım. Bu işe her şeyiyle kendim yaparak başladım ve devam ettim. Aşçı olarak da kendim çalışıyor kendim hazırlıyordum. Bu şekilde 4 sene boyunca köy yerinde devam ettim. Daha sonra neden daha büyük işler yapmayım diye düşündüm. Pizza zaten her zaman sevdiğim bir lezzetti. Küçük bir sermaye ile Lefkoşa’ya geldim. 2008 yılında ilk olarak Pizza Town’u Lefkoşa’da açtım. Çoğu kişi işletme için Dereboyu’nu seçerken ben Lefkoşa’da okullar bölgesini seçtim. Çünkü içimde, özellikle üniversiteden kalma öğrencilere karşı içgidüsel bir sempati olması ve fast food potansiyeline sahip bir yer olmasından bu bölgeyi seçtim ve kendi ekibini kurarak özel bir ekiple devam ettim.

pizza-town-3.jpg

Peki isminiz Neden ‘Pizza Town’ ?

En büyük sebebi seneler öncesinde Lefkoşa’da yer alan Funny Town oldu. Bu isim ve lezzeti beni etkilemişti. Hafızamda çağrışım yapmış oldu, bende o isimden esinlenerek ‘Pizza Town’ üzerinde odaklandım.

Pizza Town’u Lefkoşa’da açtığınız zaman her şey nasıl başladı, olaylar nasıl gelişti?

Büyük zorluklarla karşılaştım. İşletme konusunda geniş bir tecrübeye sahip olmadığım için, hesaplamalar, gelirler giderler konusunda biraz sıkıntılar yaşadım. Esas olarak ilk üç ay sıkıntılı geçti. İsmi duyurma konusunda da verdiğimiz hizmetler en büyük reklamımız oldu ve sonrasında da adamızda tercih edilen bir lezzet olduk.

Pizza Town şubeleri hakkında bizleri bilgilendirebilir misiniz?

İlk olarak 2008 yılında Lefkoşa Pizza Town hizmet vermeye başladı, bunu takip eden 2009 yılının Ağustos ayında Erülkü Pizza Town ve 2011 yılının Haziran ayında ise Pizza Town Girne Şubesi hizmete girdi.

pizza-town-2.png

Şu an yeni bir şube açmayı düşünüyor musunuz?

Şu anda genel olarak restaurantlar krizi var. Daha büyük bir sıkıntı var. Şube açmanın yanı sıra Franchise veren bir firma olma düşüncesi mevcuttur.

Ürün profiliniz nedir?

Pizza, tavuk genel olarak İtalyan mutfağından lezzetleri sunuyoruz. Temel ürünümüz ise pizzadır. Ekonomik şartlar ve insanların lezzet anlayışına göre her türlü lezzeti sunuyoruz. Tüm şubelerde aynı tatlar mevcuttur.

Vizyonumuz
Kıbrıs‘ın en lezzetli pizzalarını Sizlere Hazırlamak.

Misyonumuz
%100 Müşteri memnuniyetini sağlamak için, çalışanlarımızın gelişim ve eğitimlerini ön planda tutarak ürün ve hizmet kalitemizi en üst düzeye çıkarmak.

Pizza Town, restoranlarında sunduğu kalite ve lezzetleri evlere servis hizmeti aracılığıyla pizza severlerin bulundukları her noktaya ulaştırıyor. Lefkoşa ve Girne’de Ve Erülkü Şubeleri ile müşterisine ürünlerini sıcacık ve en lezzetli haliyle, en hızlı şekilde kapılarına kadar teslim ediyor. Pizza Town, pizza çeşitlerinin yanı sıra başlangıç, salata ve tatlı alternatifleriyle de vazgeçilmez lezzetler sunuyor.

pizza-town-4.jpg

Menünüze yeni ürünler ekleme düşüncesi var mı?

İleriye dönük hedeflerimize bakacak olursak, otantik lezzetlere, Kıbrıs kültürüne ait tatlar üzerinde yoğunlaşarak, Avrupa lezzetlerini Kıbrıs’a uyarlayarak bu hedef doğrultusunda yeni tatlar ekleme düşüncemiz mevcuttur.

Pizza Town’un Pizza Town yapan ana madde nedir?

Pizza Town’u pizza town yapan Kıbrıs’a ait lezzetleri harmanlama düşüncesidir. İleriye dönük menümüze eklemek istediğimiz tatlar da zaten bu yöndeydi. Yani aynı tadı Pizza Town’dan başka bir yerde bulamazsınız. Örneğin yabancı bir marka olan Pizzacılara gittiğinizde bu lezzeti bulamazsınız. Kıbrıslı'nın damak tadına uygun bir ürün hazırlama isteği başarının tarifidir. Lezzeti yerli halkın damak tadına uygun hazırlamak, Pizza Town’un lezzetindeki sırrıdır. Örneğin İtalya, makarnasıyla ünlü bir yer, ancak Kıbrıs kültürüne alışmış bir insan o makarnayı denese bile üzerinde hellimin eksikliğini hissedecektir. O tadı da beğenir belki ama damak tadı ve alışılmış tatlar önemli bir alışkanlıktır. Aradaki bağı kuracak olursak, pizzamızı hazırlarken Kıbrıslı’nın sevdiği tatların harmanlanıyor olması, sevilen ve tercih edilen ürünlerimizin tarifidir. Kaliteli hizmet anlayışımız çerçevesinde, sağlık konusuna değinecek olarak, İso da alınan gıda güvenliği belgeleri, Sertifikaların yanında, tüm aşçılar hijyenik bir ortamda çalışarak, temiz ve sağlıklı ürünler hazırlamaktadır. Pizza Town’da lezzetin yanında temizlik de en üst sıradadır. Tüm aşçılarınız ise bayandır. Bunun sebebi elde ettiğim tecrübelerden, bayanların mutfakta daha aktif ve hijyenik olarak buluyor olmamdır. Lezzet ve hijyen için bayan aşçı tercih sebebimizdir.

pizza-town-1.jpg

Gelecekte Pizza Town’u nerede ve nasıl görmek istiyorsunuz?

Temmuz ayında Pizza Town’un Lefkoşa bölgesindeki şubesinde bir yenileme olacaktır. 2011 yılında Mağusa şubesi kapatıldı.  İleriye dönük hedefler içerisinde franchise ve kurumsallaştırma var buda Kıbrıs’a özgü bir şekilde olacaktır.

Müşteri memnuniyeti nasıl kazanıyorsunuz?

Onlara en iyi hizmeti, en sağlıklı ve en kaliteli şekilde sunma hedefi doğrultusunda çalışmamızın yanı sıra, gelen misafirlerimizle yakın ve güler yüzlü ilişkiler kurarak, irtibat halinde bulunmaya özen gösteriyoruz ve eleştiriler geldiği zaman konuşularak yeni bakış açılarına ve dışarıdan nasıl göründüğümüz konusunda da özverili davranıyoruz.

Rakiplerle nasıl başa çıkıyorsunuz?

Biz pizzalarımıza ve lezzetlerine güveniyoruz. Biz kendimizi nasıl geliştiririz, nasıl daha iyi oluruz diye kendimizle yarışıyoruz. Bizim için önemli olan rakiplerin ne yaptığı değil, kendimizin ne yaptığıdır.

Piyasayı değerlendirecek olursanız, piyasa ile ilgili ve gelecek hedeflerinizle ilgili olarak neler söylemek istersiniz?

Günün şartlarına göre hareket ediyoruz. Sürekli yenilikçi kampanyalar yapıyoruz. Büyük ve geniş bir takipçi kitlesi olan Fırsat Kıbrıs’ta da kampanyalar kullanıyoruz.

Bizim için maddi kazançtan çok kariyer yapma isteği ağır basmaktadır. Zaman zaman öğrencilere yönelik kampanyalar düzenliyor olmamızın sebebi; üniversite yıllarından kalan bir duygu. Bunu açıklar mısınız dediğimizde; Kendisi de çok varlıklı bir ailenin çocuğu olmadığı için her zaman güçlü bir şekilde, kendi ayakları üzerinde kalma durumunda olduğunu belirtiyor Latif bey. Öğrencilere karşı çok ayrı bir sempatim var diyor. Genel olarak hayatın güçlüklerinin de bilincinde. Bu yüzden de her kesime hitap etmeyi özellikle duygusal anlamda istiyor. Öğrencilerin yanında, herkesimin destekçisi olmak istiyorlar. Bu yüzden çeşitli şekilde kampanyalar düzenlediklerinin altını çiziyor.

Dünyaca çapında ünlenmek geleceğe dair hedefler arasında. Bu hedefi de yine Kıbrıs’a uyarlayarak hazırlamak istiyoruz.

Şube veya franchise arasında kesin bir fikir yok, piyasaya göre düşünce ve hedef şekillenecek. Kendi yollarımıza, hedeflerimize ve sağladığımız hizmetlere güveniyoruz.

Bir çok kişi tarafından güvenilerek tercih edildikleri için de herkese çok teşekkür ederim diyerek son sözlerini belirtiyor Latif Bey.

Latif Kılnç'a bu keyifli röportaj için bizler de bir kez daha teşekkür ederek, sunduğu kalite ve lezzetin devamını diliyoruz.

Kıbrıs 7/24

Özel Röportaj

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.