1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TUTUKLU YARGILANACAKLAR!
TUTUKLU YARGILANACAKLAR!

TUTUKLU YARGILANACAKLAR!

45 gün cezaevinde bekleyecekler

A+A-

Yeni Bakış'tan Gamze Pir Baykur'un haberine göre; Güney Kıbrıs’tan KKTC’ye 919 gr 316 mg Hintkeneviri, 26 gr 950 mg Kokain ve 28 mg Sentetik Cannabionoid  türü uyuşturucu madde ithal ederken suçüstü yakalanan zanlı Niyazi Gür ile Çağlar Özeltural, dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. “Kanunsuz uyuşturucu madde ithali” ve “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” suçlarıyla ilgili olarak mahkemeye çıkarılan zanlı Gür ile Özeltural, avukatlarının itirazı üzerine yapılan duruşma sonucunda 45 günü geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderildiler.

 

919 gr 316 mgHintkeneviri, 26 gr 950 mg Kokain...Meselenin tahkikat memuru Hüseyin Özdesoy, 

12 Mayıs tarihinde alınan bir bilgide zanlı Niyazi Gür ile Çağlar Özeltural’ın Güney Kıbrıs’ta oldukları ve KKTC’ye gelirken yanlarında uyuşturucu madde getireceklerinin öğrenildiğini söyledi. Aynı gün zanlı Gür ile Özeltural’ın   Akyar Kara Giriş Kapısı’ndan  zanlı Özeltural’ın yönetimindeki ticari araçla KKTC’ye giriş yaptıkları esnada tespit edilerek alıkonulduklarını belirten Özdesoy, konu araçta arama yapıldığını anımsattı. Özdesoy, araç içerisinde yapılan aramada toplam 919 gr 316 mg ağırlığında Hintkeneviri türü uyuşturucu madde, 26 gr 950 mg Kokain türü uyuşturucu madde ve 28 mg Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde bulunduğunu belirterek, zanlı Gür’ün üzerinde 310 TL ile 120 Euro, zanlı Özeltural’ın ise üzerinde 590 TL nakit para bulunduğunu açıkladı. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın devam ettiğini, ancak zanlıların etki etme olasılıklarının bulunmadığını belirten Özdesoy, zanlıların 3 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmesini talep etti.

 

Avukatlar uygun teminat talep etti...

Zanlı Niyazi Gür ile Çağlar Özeltural’ın avukatları cezaevi talebine itiraz ettiler. Zanlı Gür’ün avukatı, zanlı Gür’ün ne kaçma girişimi ne de kaçma düşüncesinin olmadığını söyleyerek, kaçma ihtimalinin çok düşük olduğunu savundu. Zanlı Gür’ün avukatı mahkemenin öngöreceği tüm teminat şartlarını yerine getirmeye hazır olduklarını beyan etti. Zanlı Özeltural’ın avukatı ise müvekkilinin ilk günden beri suçunu kabul etmediğini, ifade vermediğini ve sadece suç ortağının ifadesi ile mahkeme huzurunda bulunduğunu iddia ederek, zanlı Özeltural’ın suçla ilgisinin olmadığını ileri sürdü. Zanlı Özeltural’ın avukatı ayrıca müvekkilinin ileride beraat etme ihtimalinin yüksek olduğu kanaatinde olduğunu belirtti. 

Her türlü teminat şartını yerine getirmeye hazır olduklarını beyan eden zanlı Özeltural’ın avukatı, zanlının yargılanmadan hürriyetinin bağlanmamasını talep etti.

 

Tutuklu yargılanacaklar...

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Gökhan Asafoğulları, zanlı Niyazi Gür ile Çağlar Özeltural’ın davaları mahkemece görüşülünceye değin 45 günü geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmesine emir verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.