1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TUTUKLULUK SÜRELERİ UZATILDI!
TUTUKLULUK SÜRELERİ UZATILDI!

TUTUKLULUK SÜRELERİ UZATILDI!

Telefonlar mercek altında

A+A-

Güney Kıbrıs’tan KKTC’ye 1 kilo Hintkeneviri ile 27 gram Kokain türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde ithal ederken yakalanan zanlı Niyazi Gür ile Çağlar Özeltural, dün yeniden mahkemeye çıkarıldı.

Gamze PİR BAYKUR

Güney Kıbrıs’tan KKTC’ye 1 kilo Hintkeneviri ile 27 gr Kokain türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde ithal ederken suçüstü yakalanan zanlı Niyazi Gür ile Çağlar Özeltural, almış oldukları tutukluluk süresinin dolmasının ardından dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. “Kanunsuz uyuşturucu madde ithali” ve “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” suçlarıyla ilgili olarak dün mahkemeye çıkarılan zanlı Gür ile Özeltural’ın tutukluluk süresi 6’şar gün daha uzatıldı.

 

Telefonlar mercek altında

Meselenin tahkikat memuru Hüseyin Özdesoy, 12 Mayıs tarihinde alınan bir bilgide zanlı Niyazi Gür ile Çağlar Özeltural’ın Güney Kıbrıs’ta oldukları ve KKTC’ye gelirken yanlarında uyuşturucu madde getireceklerinin öğrenildiğini söyledi. Aynı gün zanlı Gür ile Özeltural’ın  KKTC’ye giriş yaptıklarının tespit edilebilmesi için kara kapılarına ilgili mesajlar çekildiğini belirten Özdesoy, aynı gün Akyar Kara Giriş Kapısı’ndan alınan bilgide zanlı Gür ile Özeltural’ın, zanlı Özeltural’ın yönetimindeki ticari araçla KKTC’ye giriş yaptıkları esnada tespit edilerek alıkonulduklarının öğrenildiğini belirtti. Akabinde Akyar Kara Giriş Kapısı’na gidilerek konu ticari araçta arama yapıldığını belirten Özdesoy, araç içerisinde 1 kilo Hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde, 27 gram Kokain türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde ve Hintkeneviri ile Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde kırıntılarının bulunduğunu, zanlı Gür’ün üzerinde 590 TL, zanlı Özeltural’ın üzerinde ise 310 TL ve 120 Euro bulunduğunu açıkladı. Zanlı Gür’ün vermiş olduğu gönüllü ifadesi ışığında konu maddeleri temin ettikleri kişi hakkında tutuklama emri temin edildiğini belirten Özdesoy, konu kişinin arananlar listesine alındığını açıkladı. Özdesoy, yine zanlı Gür’ün ifadesinde konu maddeleri temin ettikleri kişi ile internet üzerinden iletişim kurduklarını beyan ettiğini söyleyerek, zanlıların cep telefonlarının Data İnceleme Uzmanına gönderildiğini belirtti. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın devam ettiğini ifade eden Özdesoy, zanlıların 8’er gün süreyle daha poliste tutuklu kalmasını talep etti.

 

Zanlı Özeltural’ın avukatı itiraz etti

Zanlı Çağlar Özeltural’ın avukatı ek tutukluluk talebine itiraz etti. Zanlı Özeltural’ın avukatı, şu an aranan kişinin 5 yıldır KKTC Polisi tarafından arandığını ve konu kişinin yasa dışı yollardan Güney Kıbrıs’a kaçtığının herkes tarafından bilindiğini ileri sürdü.

 

6’şar gün daha

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Gökhan Asafoğulları, mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın tamamlanmadığına bulgu yaparak, zanlı Çağlar Özeltural’ın avukatının itirazı redetti. 

Asafoğulları, zanlı Niyazi Gür ile Çağlar Özeltural’ın tahkikat maksatları bakımından 6’şar gün süreyle daha poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Haber Kaynağı: Yeni Bakış

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.