1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TUTUKLUYU DARP EDEN POLİSLERE DAVA OKUNDU
TUTUKLUYU DARP EDEN POLİSLERE DAVA OKUNDU

TUTUKLUYU DARP EDEN POLİSLERE DAVA OKUNDU

Tutukluyu darp eden polislere dava okundu

A+A-

Güney Kıbrıs’ın Poli Hirsofu karakolundaki bir tutukluyu hücresinde ağır şekilde darp eden iki Rum Çevik Kuvvet (MMAD) polisi aleyhine dün dava okundu ancak darpçı polisler açığa alınmayacak.

Fileleftheros, darpçı polislerin önceki gün çıkartıldıkları Baf Kaza Mahkemesi’nde 30’ar bin Euro teminata bağlandığını, isimlerinin ‘Stop List’e (istenmeyen kişi) eklendiğini ve14 Eylül’de de Ağır Ceza Mahkemesi huzuruna çıkartılacakları bildirdi.

Haberi “Dayılar Görevde Kalıyor... PGM: Açığa Alınamazlar” başlığıyla veren gazete, Rum Polis Genel Müdürü Zaharias Hrisostomu’nun, Polis Aleyhine Şikayet ve İddiaları Araştırma Makamı’nın, dayakçı polisler aleyhine soruşturması devam ederken açığa alınmasını talep etmediğini, soruşturma tamamlandığı için de yasaya göre, şu anda açığa alınamayacaklarını açıkladığını yazdı.

Habere göre Rum Başsavcı, darpla ilgili araştırma raporunu inceledikten sonra, polisler aleyhine okunan davaya; müebbet hapis cezasını da gerektiren “ciddi bedensel zarar verme maksatlı eylem” suçlamasını da ekledi. Polisler aleyhindeki önceki iki suçlama ise 14 yıla kadar hapis öngörüyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.